joi, 15 august 2019

Soni (2018)

Gen: Drama

Distributie: Geetika Vidya Ohlyan, Saloni Batra, Vikas Shukla, Mohit Chauhan, Himanshu Kohli

Regizor: Ivan Ayr [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 450.000 $

Premii:
- High Commendation - Achievement in Directing, Asia Pacific Screen Awards, 2018
- OXFAM Award - Best Film on Gender Equality, Mumbai Film Festival, 2018
- Roberto Rossellini Awards - Best Film, Pingyao International Film Festival, 2018

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 68/100

Soni, o tanara politista din Delhi si supervizoarea ei, Kalpana, lupta imreuna impotriva unui val de violente asupra femeilor, dar alianta lor are de superit dupa ce Soni este transferata si acuzata de incalcari grave ale regulamentului.

Un film indian despre egalitatea sexelor, iata ceva ce nu credeam ca o sa vad prea curand. Cu toate astea, Soni are exact acest subiect si nu este un film de neglijat. Este posibil ca noi din partea asta de lume nici sa nu realizam cat de realist este acest film de fapt. Pentru un film care are in prim-plan o multime de politisti, scenele de actiune sunt ca si inexistente, dar povestea este suficient de puternica pentru a fi agreabila si pentru a captiva si fara acestea. Atmosfera voit sumbra, dialogurile bunicele si intriga solida, ii asigura acestui film suficient sex-appeal.

DEistributia imi este necunoscuta, ca de obicei in cazul filmelor din astfel de tari exotice, dar si de aceasta data am vazut destule prestatii bune, in frunte cu interpretarea convingatoare, a protagonistei
Geetika Vidya Ohlyan, care a performat cu naturalete si a fost foarte credibila. Au mai existat interpretari bunicele si in rolurile secundare, care au completat-o si sustinut-o corespunzator pe protagonista. De altfel, chimia dintre actori pare sa fi fost destul de buna.

Ca si concluzie, cred ca acest film si-a atins inaghia de a scoate la lumina si de a oferi ca subiect de discutie o problema sociala a Indiei, prea putin abordata de Bollywood. Propunandu-si sa ne arate aceste lucruri din punctul de vedere al unor femei aflate in functii de putere, dar in continuare vulnerabile,  Ivan Ayr, un regizor debutant, a avut de pus in scena o idee complexa, dar pe care a executat-o cu claritate si a dus-o la capat destul de convingator. Recomand acest film oricui vrea sa se familiarizeze cu dramele si problemele din alte parti ale lumii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!