sâmbătă, 2 martie 2019

Gone Girl (2014)

Gen: Thriller, Drama

Distributie: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon

Regizor: David Fincher [a mai regizat: The Girl with the Dragon Tattoo(2011), The Social Network(2010), The Curious Case of Benjamin Button(2008), Zodiac(2007), Panic Room(2002)]

Buget: 61.000.000 $
Incasari: 369.330.363 $

Filmul a obtinut 66 de premii, printre care:
- Best Actress (Rosamund Pike), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2015
- Best Thriller Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2015
- Best Supporting Actor (Tyler Perry), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2014
- Best Writing, Adapted Screenplay, Alliance of Women Film Journalists, 2015
- Best Woman Screenwriter, Alliance of Women Film Journalists, 2015

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 79/100

Dupa ce disparitia sotiei lui a devenit un circ media, un barbat vede lumea intorcandu-se imptriva lui cand politistii incep sa creada ca nu este chiar nevinovat.

Auzisem multe lucruri bune despre acest film, dar recunosc ca mi-a depasit asteptarile. A fost foarte diferit de cum ma asteptam. Este foarte bine scris si regizat si rasturnarile de situatie sunt toate foarte oportune. Foarte putine sunt detaliile care nu mi-au placut. In cea mai mare parte, filmul m-a facut sa cred ce a vrut el sa cred, pentru ca mai apoi sa imi schimbe perspectiva de cate ori si-a dorit. Nu este un film cu efecte speciale sau ticsit de tehnologie; este doar un film foarte inteligent scris, care creeaza cantitati uriase de tensiune si suspans.

Distributia este foarte buna, dar nu anunta un film chiar atat de bun. De la Ben Affleck nu stii la ce sa te astepti niciodata, iar Rosamund Pike cred eu ca nu isi demonstrase inca toate calitatile pana la acest proiect. Cei doi protagonisti au oferit interpretari foarte bune si au contribuit din plin la succesul filmului. Dintre ei, as spune ca lumina reflectoarelor a fost furata de Rosamund Pike, care a inflorit in acest rol si ne-a aratat tuturor de ce este in stare. Tot o surpriza placuta a fost si prestatia neasteptat de buna a lui Tyler Perry, intr-un rol secundar ce-i drept, dar el ne obisnuise cu niste roluri mai degraba jenante. Singurul care nu m-a convins pe deplin si pot spune chiar ca nu mi-a placut a fost Neil Patrick Harris, care parca nu a reusit inca sa lase in spate personajul sau din How I Met Your Mother.

Este un film care incepe bine si se termina la fel. A fost mestesugit foarte dibaci de catre David Fincher, care de altfel ne-a obisnuit cu o calitate superioara a proiectelor sale. Cinematografia este si ea la inaltime. Nici o lumina sau umbra nu a fost lasata la voia intamplarii. Muzica a contribuit si ea destul la atmosfera generala. Singurele mele obiectii sunt cateva momente moarte, o actiune a unui perosnaj facuta doar pentru a usura situatia si finalul acre este putin cam abrupt si in contrast cu migala cu care s-a construit povestea pana atunci. Fiti fara grija insa, este un film excelent pe care vi-l recomand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!