marți, 19 martie 2019

Annihilation (2018)

Gen: SF, Mister, Thriller

Distributie: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Benedict Wong, Sonoya Mizuno

Regizor: Alex Garland [a mai regizat: Ex Machina(2014)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 32.732.301 $

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Best Use of Visual Effects, Chicago Film Critics Association Awards, 2018
- Best Visual Effects - International Competition, CinEuphoria Awards, 2019
- Best Art Direction - International Competition, CinEuphoria Awards, 2019
- Best Science-Fiction/Horror Film, Denver Film Critics Society, 2019
- Best Visual Effects, Florida Film Critics Circle Awards, 2018

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 79/100

Un biologist se inscrie pentru o expeditie secreta foarte periculoasa, intr-o zona misterioasa in care legile naturii nu se mai aplica.

Sunt fan al genului SF, dar e din ce in ce mai greu in ziua de astazi sa fii original abordand acest gen, pentru ca s-au cam facut toate, de la extraterestri, pana la androizi. Cel mai bun pariu este sa reiei un subiect abordat deja si sa incerci sa il faci mai bine. Apreciez acest film, pentru ca reuseste sa fie cat de cat original si are o premisa foarte interesanta. Efectele vizuale sunt de asemenea interesante si neasteptate, iar dialogul nu este in intregie supeficial si plin de clisee. Este un film palpitant, care ofera tensiune si adrenalina, care m-a distrat sipe care l-am gasit agreabil, dar care are si unele probleme destl de mari. cea mai mare mi se pare numarul ridicat de intrebari lasate fara raspuns. Este ok sa lasi spectatorii inceata uneori, dar de aceasta data numarul acestor intrebari pare prea mare, ami ales pentru un film cu o abordare atat de stiintifica. Nu stim de ce, nu stim exact cum, nu stim pe3ntru ce si nu stim exact nici cine.

Distributia nu este una stelara, dar este suficient de solida. M-am bucurat sa o vad din nou in prim-plan pe Natalie Portman, o actrita deja din garda veche, care duce foarte bine filmul in spate, alaturi de colegele ei Tessa Thompson si Jennifer Jason Leigh. De altfel, partea masculina a distributiei este mult mai putin impresionanta si are un timp de ecran infim, asa ca din acest punt de vedere, filmul aproape ca este unul feminist. Acestea fiind zise, interpretarile au fost in general solide pentru un astfel de film, iar colaborarea dintre actori a fost foarte buna. nu am identificat vreo problema majora la acest capitol.

Cel mai pozitiv aspect al filmului insa, as spune ca este felul in care arata. Ai ocazia sa vezi o frumusete impresionanta uneori, scoasa in evidenta si de muzica potrivita, dar si niste efecte vizuale nu atat de frumoase dar foarte bine facute. Povestea este cu siguranta interesanta, dar ritmul mi s-a parut putin cam lent, iar deznodamantul a fost prea intelectual entru gustul meu, contrastand putin cu restul filmului. Cred ca mai potrivita pentru final ar fi fost o scea de actiune epica, cum sunt convins ca multi si-ar fi dorit. Este insa un film proaspat si distractiv, care s-ar putea sa aiba impact puternic asupra unora, asa ca il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!