sâmbătă, 16 martie 2019

Ice Guardians (2016)

Gen: Documentar, Sport

Distributie: Jay Baruchel, Jarome Iginla, Chris Chelios, Bobby Hull, Sasha Lakovich

Regizor: Brett Harvey [a mai regizat: The Culture High(2014), The Union: The Business Behind Getting High(2007)]

Buget: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 7.75

Enforcerii de pe gheata se straduiesc sa isi faca loc in cea mai prestigioasa liga de hochei, dar acum se confrunta cu posibilitatea ca rolul lor sa dispara de tot din joc.

Daca v-a placut Goon, o sa va plac si acest film. Este cumva varianta lui serioasa si m-a surprins prin faptul ca nu este deloc superficial. Am avut surpriza sa gasesc destula profunzime si chiar sensibilitate. Este adevarat ca este mai degraba un film adresat mai degraba barbatilor, dar cred ca si publicul feminin il poate aprecia. De asemenea, nu este un film doar pentru iubitorii de hochei. Eu unul nu sunt un fan al acestui sport, dar tot mi-a placut si am putut sa empatizez cu protagonistii.

Cand vorbim de distributie la acest film, nu vorbim de actori, ci de mari hocheisti, care isi spun punctul de vedere in legatura cu o problema destul de controversata a acestui sport. De asemenea, nu putem vorbi de prestatii artistice, dar avem ocazia sa vedem niste sportivi uriasi deschizandu-se si lasandu-ne sa vedem putin in spatele duritatii afisata pe gheata. Vorbim de atleti cunoscuti si de cei care nu rmaresc hocheiul, asa ca acest lucru nu poate fi decat interesant.

In cea mai mare parte filmul incearca sa fie corect, obiectiv si sa prezinte toate punctele de vedere, chiar daca pe alocuri cei care sunt de cealalta parte a baricadei sunt portretizati ca niste elitisti rupti de realitate. Fanii hocheiului il vor indragi cu siguranta, dar pentru ceilalti acest lucru nu este garantat. Mie unul mi-a placut, as aca nu ma tem sa vi-l recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!