marți, 19 martie 2019

Veronica (2017)

Titlu original: Verónica

Gen: Horror

Distributie: Sandra Escacena, Bruna González, Claudia Placer, Iván Chavero, Ana Torrent

Regizor: Paco Plaza [a mai regizat: [REC] 3: Genesis(2012), [Rec] 2(2009), [Rec](2007), A Christmas Tale(2005), Romasanta: The Werewolf Hunt(2004)]

Premii:
- Best Editing (Mejor Montaje), Cinema Writers Circle Awards, Spania 2018
- Best New Actress (Mejor Actriz Revelación) (Sandra Escacena), Cinema Writers Circle Awards, Spania 2018
-Best Sound (Mejor Sonido), Goya Awards, 2018
- Special Award (Paco Plaza), Turia Awards, 2018
- Best New Actress (Sandra Escacena), Turia Awards, 2018 

Nota Gealapa: 6.30

Madrid, 1991. O adolescenta este asediata de o forta supranaturala malefica, dupa un joc de Ouija, impreuna cu doua colege de clasa.

Acest film m-a frustrat destul de tare, pentru ca din punct de vedere tehnic arata foarte bine, dar are o intriga stupida, din cauza careia este imposibil sa il iei in serios. Exista cateva scene care te sperie, dar sunt izolate, iar daca povestea ar fi fost putin mai credibila filmul ar fi fost mult mai tensionat. Este un film european, cu un buget destul de mic, ceea ce ma face sa il apreciez si mai mult, dar imi sporeste si dezaagireaca si-a irosit din start mare parte din potential.

Distributia nu este una care sa te dea pe spate, dar Sandra Escacena, tanara actrita din rolul principal a facut o treaba foarte buna si a oferit maximum de credibilitate personajului ei, in masura in care i-a permis povestea. Si in rolurile secundare am vazut prestatii decente, exceptie facand cele acteva scene pline de clisee, care par inevitabile in astfel de filme. Per total nsa, capitolul interpretare a fost mai mult decat ok, pentru un film horror si reprezinta poate principalul atu al filmului.


Ce nu mi-a mai placut, a fost coloana sonora, care a fost total nepotrivita in anumite scene si acre a facut filmul sa para invechit. Una peste alta, este insa un film destul de bun, care reuseste sa iti ofere cate o sperietura din cand in cand si acre creeaza impotriva tuturor vicisitudinilor destul suspans, asa ca daca va doriti o experienta horror europeana, iesita tot din mana celui acre a facut mult ami cunoscutul si mai reusitul film [Rec], vi-l recomand.



 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!