joi, 7 martie 2019

A Very Long Engagement (2004)

Titlu original: Un long dimanche de fiançailles

Gen: Drama, Romantic, Mister

Distributie: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel, Jodie Foster, Dominique Pinon, Chantal Neuwirth

Regizor: Jean-Pierre Jeunet [a mai regizat: Casanova(2015), The Young and Prodigious T.S. Spivet(2013), Micmacs(2009), Amélie(2001), Alien: Resurrection(1997)]

Buget: 47.000.000 $
Incasari: 70.115.868 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Outstanding Achievement in Cinematography in Theatrical Releases, American Society of Cinematographers, SUA 2005
- Best Foreign Language Film, Chicago Film Critics Association Awards, 2004
- Best Supporting Actress (Meilleure actrice dans un second rôle) (Marion Cotillard), César Awards, Franta 2005
- Most Promising Actor (Meilleur jeune espoir masculin) (Gaspard Ulliel), César Awards, Franta 2005
- Best Cinematography (Meilleure photographie), César Awards, Franta 2005

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 76/100

Povestea unei femei care isi cauta neobosita logodnicul disparut din transeele de la Somme, in timpul primului razboi mondial.

Un film despre care nu stiam nimic, de la care nu aveam asteptari si care m-a luat prin surprindere. Este o poveste de dragoste altfel. Scenariul este foarte bun si regizorul a stiut cum sa il dozeze si sa il puna in scena, transmitandu-ti un cocktail de stari foarte exact. Picaturile de umor au fost aruncate exact cand trebuia, drama nu a fost exagerat de multa si nici dragostea siropoasa. Nu m-am plictisit in nici un moment, desi vorbim de un film care dureaza mai mult de doua ore. fara prea multe efecte speciale, filmul se foloseste de dialoguri si de poveste pentru a impreisona.

Este o productie franco-americana, cu o distributie foarte atragatoare. Pe langa partea ei frantuzeaza, cu Marion Cotillard fiind cel mai cunoscut nume, exista si o parte americana a distributiei, din care cel ami mult iese in evidenta Jodie Foster, a carei franceza a fost impecabila. Este uimitor cum acesti actori obisnuiti cumva cu doua culturi cinematografice diferite, au lucrat atat de bine impreuna si au avut o chimie atat de buna. In rolul principal am avut-o pe Audrey Tautou, un nume nu foarte cunoscut, cel putin la data aparitiei acestui film, dar care a dus cu brio acest personaj, bucurandu-se din plin de sprijinul mult mai experimentatilor colegi de platou.Per total, interpretarile au fost foarte bune, chiar sclipitoare in anumite momente si aucontribuit din plin la succesul filmului.

Cea mai mare realizare a filmului este poate cat de credibil reuseste sa fie, mai ales ca vorbim de o fictiune totala. Am crezut costumele, am crezut actiunea si am crezut peisajul. De asemenea, finalul iese si el in evidenta. Depasind bariera celor doua ore, am inceput sa ma indoiesc de acesta, gandindu-ma ca indiferent de deznodamant, acesta nu are cum sa fie la acelasi nivel cu restul filmului, dar am avut surpriza unui final foarte bun, satisfacator si deranjant in acelasi timp. Recomand acest film tuturor, mai ales celor acre vor sa ia o pauza de la stillul clasic al hollywoodului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!