miercuri, 20 martie 2019

Bad Moms (2016)

Gen: Comedie

Distributie: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith

Regizor: Jon Lucas [a mai regizat: A Bad Moms Christmas(2017), 21 & Over(2013)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 183.936.074 $

Premii:
- Female Stars of the Year, CinemaCon, SUA 2016
- Best International Actress (Mila Kunis), Jupiter Award, 2017
- Favorite Comedic Movie, People's Choice Awards, SUA 2017

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 60/100

Trei mame sprasolicitate si neapreciate sunt impinse dincolo de limita si renunta la responsabilitatile lor conventionale, pentru o binemeritata si amuzanta pauza de libertate.

 Acest film este doar o comedie usurica, cu umor la prima mana, nisata, dar asumata pe deplin si pusa in scena cate de bine s-a putut. Da, urmeaza cam toate cliseele genului, dar au existat destule glume, scene si referinte reusite si am ras de neasteptat de multe ori, dar au existat si destule tentative de glume destul de cringe. Nu este foarte original si nici tocmai imprevizibil, dar in unele cazuri este bine ca un film sa iti ofere exact ce te astepti si acesta o face. Foarte multe nu sunt de zis despre Bad Moms; este un film ok, amuzant, deloc plictisitor, pe care chiar si eu l-am gasit agreabil, chiar daca a fost adresat in principal unei categorii de public din care nu fac parte si cu un final fericit in care mai ca s-a rezolvat si incalzirea globala.

Distributia este una destul de atragatoare pentru un asemenea. In rolul principal o avem pe Mila Kunis, pentru care eu am o slabiciune si careia i-as bea... in fine. Interpretarea ei este destul de bunicia. A fost credibila, naturala sensibila si superba ca intotdeauna. Ea le-a avut alaturi pe Kathryn Hahn si Kristen bell, dar si pe Christina Applegate, toate trei cu un stil mai greu de digerat, dar care in aceasta formula a functionat cumva, chimia dintre ele fiind foarte buna. Doua mentiuni mai am de facut la acest capitol. Prima observatie este ca absolut nici un membru al distirbutiei nu a depasit cu nici macar un milimetru limita zonei de confort, iar a doua este ca cele mai feminine si neajutorate personaje din acest film au fost cele masculine.

Acum ca sa fiu obiectiv, sau misogin, pentru ca in acest caz este o limita fina, trebuie sa spun ca mi se pare totusi putin premiza de la care pleaca filmul si anume ca orice mama este si un martir care sacrifica totul pentru familie. Esti o femeie ridicol de superba, faci absolut toata munca de acasa dar si toata munca firmei la care lucrezi, fara tine universul ar face implozie si chiar in aceste conditii vitrege esti subapreciata si tratata mizerabil. Tate astea pe tocuri de 12 cm, un machiaj fara greseala si cu nici un fir de par ciufulit. Mi se pare ca pe vremuri, pana si Sandra Brown avea o limita a bunului simt in fanteziile ei transformate in carti pentru gospodine nesatisfacute. In concluzie, este un film inofensiv, destul de amuzant, dar este o loterie daca va va placea sau nu.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!