luni, 18 martie 2019

The Autopsy of Jane Doe (2016)

Gen: Horror

Distributie: Brian Cox, Emile Hirsch, Ophelia Lovibond, Michael McElhatton, Olwen Catherine Kelly

Regizor: André Øvredal [a mai regizat: Trollhunter(2010), Future Murder(2000)]

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Best Picture - Horror Features, Austin Fantastic Fest, 2016
- Chainsaw Award - Best Limited Release Film, Fangoria Chainsaw Awards, 2017
- Fantastic Fest Jury Award - Best Picture (Horror Features), Fantastic Fest, 2016
- Jury Prize - Best International Feature, Monster Fest, 2016
- Special Prize of the Jury - Feature Film, Sitges - CatalonianInternational Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 65/100

Un tata si fiul sau, ambii medici legisti, sunt prinsi intr-un mister complex, in timp ce incearca sa identifice o femeie, al carei trup ascunde secrete intunecate.

Acest film este unul dintre cele mai bine legate filme horror pe care le-am vazut in ultima vreme. Chiar daca am fost putin dezamagait atunci cand intriga s-a dezvaluit in totalitate, pot spune ca in cele di urma a fost o poveste interesanta, care a imbinat intr-un mod  original vechiul si noul si care a creat destula tensiune. Nu pot sa spun ca m-am speriat in vreun moment, dar cativa fiori si-au facut simtita prezenta.Nu abuzeaza de tehnologie si nu scapa de toate metehnele genu;ui, dar per total, as spune ca este un proiect reusit.

Distributia nu este una care sa te dea pe spate. Pentru mine, cel ami cunoscut nume a fost cel al lui Emile Hirsch, care este si protagonistul filmului. Din fericire, de aceasta data, faptul ca nu am vazut figuri atat de familiare a funstionat in avantajul filmului, dandu-i un aer de prospetime si un plus de credibilitate, mail ales ca prestatiile protagonistilor au fost destul de bune. Nu stiu daca este filmul cu care isi va incepe cv-ul de acum incolo Emile Hirsch, dar nici nu ii va fi rusine cu ce a facut aici.

Este un film plin de suspans, destul de inteligent si sinistru de la inceput pana la final. Pentru ca nu abuzeaza de tehnologie asa cum va spuneam, filmul compenseaza prin executie. De la regie, editare, cinematografie, alegerea culorilor, sunetul si chiar si dialogul este surprinzator de bun uneori. Filmul are si destule pacate care il impiedica sa fie epic, dar este o poveste simpla, executata dibaci, care ne arata printre altele ca genul horror nu e mort si pe acre v-o recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!