duminică, 24 februarie 2019

Suffragette (2015)

Gen: Drama

Distributie: Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Grace Stottor, Geoff Bell

Regizor: Sarah Gavron [a mai regizat: Village at the End of the World(2012), Brick Lane(2007), This Little Life(2003)]

Buget: 14.000.000 $
Incasari: 16.002.420 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Inaugural Athena Film Festival Ensemble Award, Athena Film Festival, 2016
- Best Supporting Actor (Brendan Gleeson), British Independent Film Awards, 2015
- European Production Designer, European Film Awards, 2016
- Tangerine Entertainment Juice Award, Hamptons International Film Festival, 2015
- Actress of the Year (Carey Mulligan), Hollywood Film Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 64/100

In Londra anului 1912, o tanara mama munciotare este atrasa in lumea activismului politic radical, sustinand dreptul femeilor de a vota si este gata sa raspunda la violenta cu aceeasi moneda pana isi atinge scopul.

Filmele care sunt macar partial biografice imi vor trezi mereu un interes sporit, pentru ca abia astept sa aflu detalii despre evenimente istorice despre care nu stiu nimic sau stiu prea putin. Este s cazul Suffragette  care ne prezinta un fragment scurt din lupta femeilor din Anglia de la inceputul secolului XX pentru a avea aceleasi drepturi ca si barbatii. Filmul a fost construit foarte bine si suspansul creste in intensitate pe toata durata filmului. Din pacate finalul a fost mult prea repezit si lipsit de detalii si a cam stricat tot filmul. Pana atunci insa, calatoria este una foarte placuta. Cinematografia este excelenta si scenariul mai mult decat satisfacator.

Distributia este si ea destul de buna, avand in componenta nume feminine importante din cinematografia britanica. Preferatele mele au fost Carey Mulligan, care a fost si protagonista filmului si Helena Bonham Carter, care ma obisnuise cu roluri de vrajitoare, dar care a demonstrat aici ca se descurca cu brio si in roluri mai serioase. Ambele au avut interpretari foarte solide si naturale, iar chimia a fost una foarte buna intre toti actorii, incluzand aici si partea masculina a distributiei.

Este un film feminist din toate punctele de vedere. nu ma refer aici doar la subiectul pe care il abordeaza, dar si la faptul ca a fost scris si regizat de femei si distirbutia este de asemenea dominata de acestea. Daca esti un barbat intreg la cap insa, nu ai cum sa consideri asta un minus al filmului. Eu chiar il recomand. Are un subiect interesant si cine s-a ocupat de cinematografie a reusit sa reproduca cu succes un decor dintr-o epoca apusa. PS: conform filmului, astia in Anglia aveau deja transport public in 1912, cand noi inca ne mai ocupam cu rascoale.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!