joi, 21 februarie 2019

Hush (2016)

Gen: Thriller, Horror

Distributie: John Gallagher Jr., Kate Siegel, Michael Trucco, Samantha Sloyan, Emma Graves

Regizor: Mike Flanagan [a mai regizat: Gerald's Game(2017), Ouija: Origin of Evil(2016), Before I Wake(2016), Oculus(2013), Absentia(2011)]

Buget: 1.000.000 $

Premii:
- Best Direct Release Horror, iHorror Awards, 2017
- Best Independent Film, Rondo Hatton Classic Horror Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 67/100

O scriitoare surdo-muta care s-a retras in padure sa duca o viata solitara, trebuie sa lupte in tacere pentru viata ei, dupa ce un ucigas mascat apare la fereastra ei.

Acest film nu revolutioneaza cu nimic. Nu este original, nu ofera vreo lectie si personajul principal fiind surdo-mut, nici dialoguri nu sunt prea multe. Nu trebuie judecat prea aspru insa. Pentru un film independent cu un buget minuscul , este chiar un proiect reusit. Chiar daca intriga nu prea are logica, filmul reuseste sa creeze tensiune si suspans si sa te tina cu sufletul la gura. Este de acelasi nivel cu multe filme asemanatoare, care au fost facute folosind mult mai multe resurse.

Distributia este una de film de categoria B, astfel ca interpretarile nu m-au dat pe spate. Este o distributie foarte restransa din punct de vedere numeric, in care practic doi actori au avut personaje care conteaza. Este vorba de John Gallagher Jr. si Kate Siegel, acre desi nu au stralucit, au facut totusi o treaba decenta in conditiile date si au oferit suficienta credibilitate personajelor lor, respectand insa toate stereotipurile obisnuite in acest gen de filme.

Intreg filmul poate parea un cliseu cu un mic twist si asta si este, dar este un cliseu bun, cu potential. Daca as vrea sa fiu pompos, as putea spune ca actiunea este un joc de sah intre cele doua personaje, dar actiunea este prea simpla pentru a face aceasta comparatie. Ritmul este bun, exista destule scene reusite si este destul de palpitant, incat sa il recomand si sa spun ca merita o vizionare, dar sa nu aveti asteptari foarte mari.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!