vineri, 22 februarie 2019

Under Suspicion (2000)

Gen: Drama

Distributie: Morgan Freeman, Gene Hackman, Thomas Jane, Monica Bellucci, Nydia Caro

Regizor: Stephen Hopkins [a mai regizat: Race(2016), Beautiful People(2012), Maggie Hill(2009), The Reaping(2007), World of Trouble(2005)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 260.562 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 43/100

Un avocat este chemat la sectia de politie pentru a raspunde la cateva intrebari legate de cazul de cirma in care este martor. Ce trebuia sa dureze doar zece minute se prelungeste pe termen nedifinit pe masura ce minciunile incep sa iasa la iveala.

Cand vezi cate un film vechi de 19 ani, iti dai seama cum s-a schimbat de-a lungul anilor modul in care se fac filmele. Ceva mai old-school decat Under Suspicion nu am mai vazut de multa vreme. Acest film are o constructie politista clasica si imbina in mod dibaci planurile temporale, reusind sa creeze suspans si sa surprinda, cel putin in teorie, pentru ca deznodamantul l-am cam anticipat destul de devreme. Nu exista efecte vizuale sau procedee moderne. Filmul se bazeaza exclusiv pe scenariu si pe dialogurile pe care acesta le ofera si din fericire acesta este scris destul de bine.

Distributia este un deliciu. Avem doi protagonisti cu nume uriase, aflati in floarea varstei, Morgan Freeman si Gene Hackman si o Monica Bellucci aflata de asemenea in anii ei de glorie. Prestatiile nu sunt neaparat cele reprezentative pentru carierelelor, dar sunt interpretari bune, solide, credibile, care au consolidat povestea si au dat forta mesajului. Cei doi protagonisti au lucrat destul de bine impreuna. Monica Bellucci a fost pusa acolo petru frumusetea ei, ca de obicei, nu neaparat pentru calitatile ei actoricesti.

Cea mai mare parte a actiunii are loc in interiorul unei sectii de politie, ceea ce spune multe despre cat de bune sunt povestea si scenariul, dar uneori se simte si nevoia unor cadre mai vioaie. In functie de gusturile voastre, finalul fie va va placea, fie va va frustra maxim. este genul acela de deznodamant ambiguu, care nu iti da o concluzie clara si care te lasa sa mergi singur pe mai multe piste. mie unul mi s-a parut ca de aceasta data un asemenea final a fost potrivit si per total, cred ca filmul merita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!