sâmbătă, 16 februarie 2019

Resident Evil: The Final Chapter (2016)

Gen: SF, Actiune, Horror

Distributie: Milla Jovovich, Iain Glen, Ali Larter, Shawn Roberts, Eoin Macken

Regizor: Paul W. S. Anderson [a mai regizat: Pompeii(2014), Resident Evil: Retribution(2012), The Three Musketeers(2011), Resident Evil: Afterlife(2010), Death Race(2008)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 312.242.626 $

Premii:
- Golden Fleece TV Spot, Golden Trailer Awards, 2018
- Golden Fleece, Golden trailer Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.10
Metascore: 49/100

Alice se intoarce in locul in care a inceput cosmarul: in baza Umbrella Corporation din Raccoon City, unde fortele raului planuiesc un atac final impotriva ultimilor supravietuitori ai apocalipsei.

Acest film nu a adus nimic nou francizei, poate cu exceptia unui dragon pentru care nu au existat explicatii, desi scenariu a incercat sa explice foarte multe lucruri. Actiunea se desfasoara asa cum s-a intamplat si in restul filmelor si cam cu acelasi deznodamant ambiguu care pregateste publicul de inca un sequel. Parerea mea este ca ar cam fi timpul sa se opreasca si aceasta serie inainte de a cadea in derizoriu. Nu este nici cel mai bun si nici cel ami slab film din seria Resident Evil si nu surprinde cu absolut nimic, nici din punct de vedere al actiunii, nici din punct de vedere vizual sau orice alt aspect.

Nu aduce nimic nou relevant nici la capitolul distributie, pentru ca toate personajele care conteaza sunt actori cu care franciza ne-a obisnuit deja , pe care i-a omorat si inviat de atatea ori ca am pierdut numaratoarea. De altfel, calitatea interpretarii nu a fost niciodata punctul forte al acestei serii si nu avea cum sa se schimbe asta acum. Cu un scenariu mediocru, dar si cu actori destul de limitati, eu sunt multumit ca prestatiile acestora au fost decente. Imi pare ca unii dintre ei au semnat contracte pe perioada nedeterminata si producatorilor le este imposibil sa ii concedieze.

Nu sunt un mare fan al seriei, dar aveam ceva curiozitate legata de cum ar putea continua actiunea si daca franciza s-ar putea redresa de pe panta descendenta pe acre a apucat-o. In afara de cateva scene reusite de actiune, filmului i-a lipsit o sclipire care sa il faca bun. Am asteptat acel ceva pana la final, dar nu s-a ivit.In mod normal as fi spus ca sper sa nu se mai faca vreo continuare, dar stiu ca una deja exista si o voi vedea in curand cu teama ca aceea va fi cuiul final din cosciugul acestui brand surprinzator de popular pentru cat d eputin ofera.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!