vineri, 3 iunie 2016

Good Night, and Good Luck. (2005)

Gen: Drama

Distributie: David Strathairn, George Clooney, Patricia Clarkson, Jeff Daniels, Alex Borstein

Regizor: George Clooney [a mai regizat: The Monuments Men(2014), The Ides of March(2011), Leatherheads(2008), Confessions of a Dangerous Mind(2002)]

Buget: 7.500.000 $
Incasari: 35.100.000 $

Filmul a obtinut 38 de premii, printre care:
- Breakaway Accomplishment (David Strathairn), AARP Movie for Grownups Awards, 2006
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2006
- Best Cinematography, Boston Society of Film Critics Awards, 2005
- Best Director (George Clooney), Bratislava International Film Festival, 2005
- Freedom Award, Broadcast Film Critics Association Awards, 2006

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 80/100

Jurnalistul Edward R. Murrow porneste o cruciada impotriva senatorului Joseph McCarthy.

Scurt si la obiect; asa a fost acest film. Starea de tensiune a fost continua desi nu cerd ca s-a ridicat glasul decat o singura data in tot filmul. Actunea acestui film se desfasoara acum mai bine de 50 de ani, dar subiectul este infricosator de actual pentru realitatea romaneasca de astazi, ceea ce ne arata cat suntem de inapoiati din punct de vedere al mentalitatii. Singura arma pe care acest film o are la dispozitie pentrua impresiona sunt dialogurile foarte bune.

Distributia, asa cum se intampla in filmele regizate de Clooney, este aleasa cu mare grija. Incepand cu el si temrinand cu David Strathairn, toti actorii din acest film au avut interpetari solide si  foarte credibile. Prestatiile lor au oferit toata culoarea de care avea nevoie acest film alb-negru.

Clooney trebuie felicitat pentru cum a reusit sa reproduca cu succes atmosfera tipica televiziunii anilor '50. Filmand in alb-negru, introducand si imagini reale cu personajele la care se face referire si propunand un final brusc si neastetat, dar plin de inteles, acesta dovedeste inca odata ca merita urmarita si cariera lui de regizor. Din categoria "stiati ca", trebuie sa va spun ca la fiecare 23 de minute (exact durata stanard a emisiunilor TV din acele timpuri) filmul este intrerupt de cate un cantec de jazz, interpetat de Dianne Reeves. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!