luni, 20 iunie 2016

A Walk in the Woods (2015)

Gen: Aventura

Distributie: Robert Redford, Nick Nolte, Emma Thompson, Mary Steenburgen, Nick Offerman

Regizor: Ken Kwapis [a mai regizat: Big Miracle(2012), Friday Night Dinner(2012), Susan 313(2012), He's Just Not That Into You(2009), License to Wed(2007)]

Incasari: 30.000.000 $

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 51/100

Dupa ce a petrecut doua decade in Anglia, Bill Bryson se intoarce in Statele Unite, unde decide ca cel mai bun mod de a se reconecta cu patria mama este o expeditie pe Cararea Apalasa, impreuna cu unul dintre cei mai vechi prieteni ai sai.

Acest film asezat, calm, linistit...batranesc... este exact ce aveam nevoie dupa un weekend agitat. Poevestea este simpl, originala si bine scrisa. Se cunoaste mana unui regizor cu experienta. Acesta a stiut sa puna in valoare toate atuurile pe care le-a avut la dispozitie. Spre deosebire de multe productii care au pretentii nejustificate de profunzime, acest film este intr-adevar o mare metafora despre cautarea continua a linistii si a pacii interioare.

Distributie a fost aleasa in mod inspirat. Rolurile principale aduc impreuna doi protagonisti care nu au lucrat foarte des impreuna, dar care au stiut sa foloseasca vasta lor experienta, rezultatul fiind o chimie foarte buna si prestatii solide cu putine ezitari. Celelalte persoanje au oferit extrem de putin timp de ecran pentru a mai remarca pe cineva, dar propun si ele cateva aparitii surpriza.

Interesanta si latura autobiografica a filmului, desi personal autorul cartii imi lasa impresia unui snob pretentios. trebuie sa recunosc totusi ca daca filmul era despre o poteca ascunsa din Muntii Carpati, m-ar pfi inspirat la o plimbare. Cum nu este cazul, raman la sedentarismul meu.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!