joi, 23 iunie 2016

Badlands (1973)

Gen: Drama

Distributie: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates, Ramon Bieri, Alan Vint

Regizor: Terrence Malick [a mai regizat: Voyage of Time(2016), Weightless(2016), Knight of Cups(2015), To the Wonder(2012), The Tree of Life(2011)]

Buget: 450.000 $

Premii: 
- Golden Seashell (Terrence Malick), San Sebastian International Film Festival, 1974
- Best Actor (Martin Sheen), San Sebastian International Film Festival, 1974
- National Film Registry, National Film Preservation Board, USA 1993

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 90/100

O tanara naiva dintr-un orasel uitat de lume si prietenul ei uns cu toate alifiile comit o serie de crime in pustiul Dakotei de Sud.

De aceasta data m-am dus si mai mult in trecut si am dat peste acest film excelent din 1973. Putea sa apara la fel de bine si ieri, pentru ca nu ii lipseste nimic. Are o poveste tip Bonnie and Clyde, deci nu avea cum sa dea gres si pentru ca a fost pusa in scena excelent nici nu a dat. Scenariul este foarte bun si propune dialoguri interesante si neasteptate. Acest film este dovada ca uneori mai putin inseamna, de fapt, mai mult.

Distributia ni-l propune in rolul principal pe un Martin Sheen in floarea varstei si in forma maxima. Desi nu a castingat nici un Oscar, interpretarea lui este foarte buna si atat de credibila incat personajul lui iti da fiori cateodata. Si partenerii lui d eplatou au fost foarte buni, dar acestia aproape ca nu au contat, pentru ca el a furat tot spectacolul.

Terrence Malick nu s-a sufocat la filmul sau de debut, ba as spune chiar ca aerul sau nou de la vremea respectiva, a asigurat succesul unui film cu un subiect utilizat in exces chiar si in acele timpuri. Simplitatea cu care este prezentata crima este pur si simplu frapanta. Filmul a fost inclus in cartea de referinta "1001 Movies You Must See Before You Die". Asta ar trebui sa fie un motiv suficient de bun pentru a-l vedea. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!