luni, 13 iunie 2016

Mean Machine (2001)

Gen: Drama

Distributie: Vinnie Jones, David Kelly, David Hemmings, Ralph Brown, Vas Blackwood

Regizor: Barry Skolnick [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 2.500.000 lire sterline
Incasari: 16.100.000 $

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 45/100

Un jucator de fotbal inchis pentru ultraj conduce o echipa de detinuti intr-un meci impotriva gardienilor inchisorii.

Fotbal, batai si caterinca; ce isi poate dori mai mult un barbat de la un film. Acest film este un pretext pentru bere, ragaieli si mitocanie in general. Nu este un clasic dar este distractiv. Nu este prima oara cand o infruntare sportiva intre detinuti si gardieni constituie subiect de film si nu  este nici cel ami reusit proiect de acest gen. Dar aceasta tema este una interesanta de fiecare data, in ciuda unui deznodamant previzibil. Mana unui regizor debutant se simte totusi, chiar daca acesta a incercat sa pastreze fiecare scena simpla si nu s-a complicat deloc.

Distributia este potrivita pentru acest gen de film, in rolurile importante fiind plasati golani renumiti ai industriei, ca Vinnie Jones sau Jason Statham. Prestatiile artistice sunt decente, privite individual, dar lipseste chimia dintre personaje cheie, iar asta duce la o oarecare rigiditate. Cred ca este cea mai buna prestatie pe care  am vazut-o pana acum la Vinnie Jones, dar nu cred ca i-a fost foarte greu sa joace un fotbalist, avand in vedere ca a fost unul in tinerete.

Desi distributia este poate punctul forte al filmului, nu pot sa spun ca am empatizat cu vreun personaj, lucru regretabil avand in vedere ca sunt multe personaje unice. Prima parte a filmului este prea serioasa si drumul amuzant,d ar previzibil pana la final, din partea a doua a filmului nu reuseste sa o acopere. Marele meci de la final, chiar daca nu are slow-motionurile si efectele americane, nu dezamageste si este un adevarat punct culminant.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!