duminică, 12 iunie 2016

Fantastic Four (2015)

Gen: SF

Distributie: Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Toby Kebbell

Regizor: Josh Trank [a mai regizat: Chronicle(2012)]

Buget: 120.000.000 $
Incasari: 337.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Ensemble Award, CinemaCon, USA 2015
- Worst Movie of the Year, Golden Schmoes Awards, 2015
- Biggest Disappointment of the Year, Golden Schmoes Awards, 2015
- Worst Picture, Razzie Awards, 2016
- Worst Remake, Rip-Off or Sequel, Razzie Awards, 2016

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 27/100

Patru tineri outsideri se teleporteaza intr-un univers alternativ periculos, care le modifica corpul in moduri socante. Cei patru trebuie sa invete sa tina sub control noile abilitati si sa lucreze impreuna pentru a salva Pamantul de un fost prieten, devenit acum dusman.

Acest film este o mare dezamagire. Aceasta franciza a inceput in 2005 si a fost continuata in 2007. Ambele filme au fost slabute. Opt ani mai tarziu s-a tras linie si s-a inceput de la zero acest proiect, incercandu-se relansarea francizei. Din pacate si acest film este la fel de mediocru, singura imbunatatire notabila fiind cea a efectelor vizuale, datorata exclusiv progresului tehnologic in domeniu. IN rest, intriga este la fel de slaba, chiar si pentru un film crae are la baza o serie de benzi desenate, regia la fel de proasta si este si unul din cee mai previzibile filme pe care le-am vazut vreodata.

Distributia nu este nici ea potrivita pentru un film cu super-eroi. Protagonistii ar fi trebuit sa fie barbati feroce, nu unii ce fete de adolescenti subdezvoltati. Nu cred ca Miles Teller poate sa inspire teama nici unui copil de scoala primara. Aceia dintre ei care chiar au incercat sa aiba o interpretare decenta au fost trasi in jos de mediocritatea scenariului, dar si de lipsa a oricarui fel de chimie cu colegii de platou.

Dureaza cam doua eternitati pana se intampla ceva in film, numai ca sa ajungi la un punct culminant plictisitor si lipsit de inspiratie si ingeniozitate. Filmul se pare ca era chiar mai prost, dar cand producatorii l-au vazut au ordonat rapid sa se filmeze din nou unele scene. Acesta este motivul pentru care Kate Mara devine brusc blonda sau pentru care Miles Teller apare cand cu barba cand fara. Acesta este un film usor de uitat si gandul unui sequel, care pare la fel de previzibil ca finalul din acest film, este oarecum deprimant. Pe de alta parte, aceasta franciza a inregistrat progres de la film la film, lucru extrem de rar, chiar daca in acest caz vorbim de un progres minim. Oricum cu mult mai rau nu poate fi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!