duminică, 5 iunie 2016

Icarus (2010)

Gen: Actiune

Distributie: Dolph Lundgren, Stefanie von Pfetten, Samantha Ferris, David Lewis, Lindsay Maxwell

Regizor: Dolph Lundgren [a mai regizat: Command Performance(2009), Missionary Man(2007), Diamond Dogs(2007), The Mechanik(2005), The Defender(2004)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 5.80

Un asasin sovietic incearca sa scape de viata sa dubla ca asasin platit si tata iubitor.

Cam asta este nivelul maxim la care te poti astepta de la un film cu Dolph Lundgren, mai ales cand el este si regizorul. O poveste subtirica, ce nu este nimic altceva decat un pretext pentru multe impuscaturi dintre care doar ale eroului isi ating tinta. Povestea este superficiala, dar acest cuvant nu descrie suficient de bine unele personaje care au un rol important in film, dar despre care nu stim nimic. Coloana sonora este emdiocra cum sunt si majoritatea efectelor speciale, dar chiar si in aceste conditii nu pot sa spun ca m-am plictisit. In plus, am aflat ca si Dolph Lundgren are probleme cu deschisul sutienelor, ceea ce ma face sa am o parere mai buna despre mine.

Distributia este si ea exact cum m-am asteptat sa fie la un asemenea film: nici prea-prea, nici foarte-foarte. Filmele lui Lundgren nu sunt renumite pentru numele din distributie, dar din cand in cand exista cate o aparitie surpriza. de aceasta data este vorbe de Samantha Ferris. Din pacate personajul pe care il interpreteaza este unul din acelea despre care nu stim nimic, iar prestatia ei este in nota de mediocritate a filmului. As remarca totusi realismul lui Lundgren, acre spre deosebire de Steven Seagal, stie care sunt limitele varstei sale si nu incearca sa ne faca sa credem ca are 25 de ani.

Trebuie sa observ un oarecare progres in abilitatile de regizor ale lui Dolph Lundgren. Acest film, chiar daca nu este o capodopera, este mai bun decat majoritatea filmelor lansate drect pe DVD. Filmul abuzeaza de cliseele persecutarii si razbunarii din anii '90. Acesta este unul din motivele pentru care nu mi-a placut dar si unul din motivele pentru care mi-a placut. Satsiface o oarecare nostalgie a filmelor de actiune din acea vreme.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!