marți, 7 iunie 2016

Better Living Through Chemistry (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Sam Rockwell, Olivia Wilde, Michelle Monaghan, Jane Fonda, Ray Liotta

Regizor: Geoff Moore [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 40/100

Viata fara evenimente a unui farmacist o ia razna cand incepe o aventura cu o clienta maritata, alaturi de care porneste pe un drum plin de sex, droguri si posibil crima.

Acest film m-a cucerit prin orginialitate si simplitate. Nu este usor in ziua de azi sa vii cu o intriga cat de cat originala. Scriitorii acestui film au reusit. Nu pot sa zic ca a fost cel mai amuzant film si ca m-am prapadit de ras, dar a avut momentele sale si a avut o oarecare candoare, lucru ciudat pentru un film plin de sex si droguri. Inca odata se dovedeste ca nu iti trebuie un munte de bani ca sa faci un film bun.

Distributia este ciudata, dar foarte buna. Nu ma gandeam vreodata la un cuplu de protagonisti format din Sam Rockwell si Olivia Wilde, dar intre ei a existat suficienta chimie incat sa isi faca personajele credibile. Nici unul dintre ei nu a iesit din zona de confort si nu a oferit vreo interpretare memorabila, dar au facut suficient pentru a nu iesi in evidenta in mod negativ.

Filmul propune si oarecare lectii de viata despre cum sa iti urmezi fericirea. Nu sunt eu vreun expert, dar tot filmul are un aer de autenticitate. Nu este nici pe departe o comedie romantica tipica si numarul de clisee este unul minim. Nici macar finalul nu este un happy-end clasic. Verdictul meu este ca merita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!