marți, 21 iunie 2016

Cry Freedom (1987)

Gen: Drama

Distributie: Denzel Washington, Kevin Kline, Josette Simon, Wabei Siywolve, John Matshikiza

Regizor: Richard Atttenborough [a mai regizat: Closing the Ring(2007), Grey Owl(1999), In Love and War(1996), Shadowlands(1993), Chaplin(1992)]

Buget: 29.000.000 $
Incasari: 33.000.000 $

Premii:
- Best Sound, BAFTA Awards, 1988
- Peace Film Award - Honorable Mention (Richard Attenborough), Berlin International Film Festival, 1988
- Outstanding Actor in a Motion Picture (Denzel Washington), Image Awards, 1988
-Human Rights, Political Film Society, USA 1989

Nota Gealapa: 7.70

Jurnalistul sud-african Donald Woods este obligat sa fuga din tara, dupa ce incearca sa investigheze moartea in arest a prietenului sau, activistul de culoare Steve Biko.

Astfel de filme te fac sa incetezi sa mai dai vina pentru situatia tarii noastre pe trecutul recent complicat. Exista popoare mult mai greu incercate care au iesit la lumina si s-au dezvoltat in tari infloritoare si primitoare este si cazul Africii de Sud. acest ne-am a fost la un pas sa se autodistruga si acum a ajuns un exemplu pozitiv. Despre film pot spune doar ca este impresionant. Este in aceeasi masura o drama si un film biografic. Povestea pe acre o are la baza este impresionanta si este pusa in scena magistral de un regizor care in acele vremuri inca mai iubea aceasta meserie.

Distributia este si ea fix ce trebuia pentru un asemenea film. In rolurile cheie au fost numai actori care s-au mulat excelent pe personajele lor, oferindu-le credibilitate. Denzel are un rol scurt ca durata, dar personajul lui te marcheaza pana la finalul filmului. Kevin Kline ofera si el una din cele mai bune reprezentatii ale carierei sale, iar chimia dintre cei doi este foarte buna.

Acest gen de filme sunt motivul pentru care am decis sa vad si peliculele realizate inainte ca eu sa exist sau cand eram prea mic pentru a le intelege. Din cand in cand imi cade un maini unul, care pe langa ca este un film foarte bun, imi mai si pune pe tava o bucatica de istorie. Daca ar fi sa il impart in doua, as spune ca prima jumatate este cea care impresioneaza cu adevarat, in timp ce a doua este putin mai conventionala. eFilmat in Zimbabwe din cauza tensiunilor din Africa de Sud din cele vremuri, cele trei lectii pe care le propovaduieste acest film sunt libertatea, prietenia si respectarea drepturilor omului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!