sâmbătă, 4 iunie 2016

Big Fish (2003)

Gen: Fantastic

Distributie: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter

Regizor: Tim Burton [a mai regizat: Big Eyes(2014), Frankenweenie(2012), Dark Shadows(2012), Alice in Wonderland(2010), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street(2007)]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 260.000.000 $

Nota Gealapa: 8.15
Metascore: 58/100

Un fiu frustrat incearca a separe adevarul de fictiune, in viata tatalui sau.

Desi este un film fantastic, as spune ca este poate cel mai bun film de familie pe care l-am vazut. Este si un film foarte original. De la o intriga aparent banala porneste o poveste epica, pe parcursul careia timpul parca sta in loc. Se vede mana sigura a unui regizor specializat in productii fantastice. Fiecare dolar a fost cheltuit cu cap, iar rezultatul au fost cateva efecte impresionante. Rasturnarile de situatie sunt prezente pana in ultimul minut, asigurand si un final imprevizibil.

Puterea distributiei nu este data de protagonist. Ewan McGregor a avut o prestatie ok, dar parca nu s-a ridicat la inaltimea filmului si a colegilor sai de platou. In rolurile secundare au stralucit de-a dreptul actori ca Albert Finney, Robert Guillaume sau Steve Buscemi, care dau adevarata forta si valoarea artistica a acestui film.

Din cand in cand apare cate un film altfel care da lumea spectatorilor peste cap intr-un mod 100% original. Ma refer la filme ca Chocolat, Amelie, What Dreams May Come sau chiar Being John Malkovich. Din aceasta categorie de filme face parte si Big Fish. Fanii inflacarati ai filmelor indie ar argumenta ca acest film a fermecat audientele din intreaga lume, dar a facut-o in stilul Hollywood: cu un buget mare si efecte scumpe. Cui ii pasa? Conteaza doar ca vreme de doua ore am fost purtat intr-o alta lume. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!