joi, 30 iunie 2022

I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)

Gen: Crima, Comedie, Drama

Distributie: Melanie Lynskey, Chris Doubek, Marilyn Faith Hickey, Jared Roylance, Macon Blair

Regizor: Macon Blair [aflat la prima experienta ca regizor]

Premii:
- Austin Film Award, Austin Film Critics Association, 2018
- Best Independent (TV Spot/Trailer/Teaser for a Series), Golden Trailer Awards, 2017
- Grand Jury Prize - Dramatic, Sundance Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 75/100

Dupa ce este jefuită, o femeie deprimată își găsește un nou scop in viata si anume urmărirea hoților responsabili, alături de vecinul ei nesuferit. 

Daca nu ast fi stiut dinainte si m-as fi orientat doar dupa stilul de interpretare si genul de umor, as fi spus cu destul de mare siguranta ca acesta este un film britanic, dar nu e; este cat se poate de american, doar ca este foarte diferit fata de filmele care apar de obicei din partea aia de lume. Atfel de filme se vad la fel de des la Hollywood, ca un asteroid vazut cu ochiul liber intr-o zi de vara oarecare. Are un scenariu bine scris, cu glume in general bune si de o calitate decenta si care reuseste sa faca povestea interesanta, fara prea multe momente care sa iti ridice pulsul si fara bani prea multi. Nu pot spune ca am empatizat prea mult cu personajele, dar asa detasat cum am privit filmul, chiar pot spune ca mi-a placut.

Distributia nu este una care sa te atraga in mod deosebit, dar cred ca este foarte potrivita pentru un asemenea film, pentru ca si Melanie Lynskey si Elijah Wood sunt actori talentati, dar cu un stil mai ciudatel de interpretare uneori, care s epotriveste la fix pe acest gen de poveste. Nici unul dintre cei doi nu a avut o prestatie iesita din comun, dar cumva ciudatenia lor s-a potrivit si au produs interpretari agreabile. Este una din putinele ocazii cand il vad pe Elijah Wood si nu ma gandesc la un hobbit. De asemenea, cei doi au fost sustinuti excelent si din rolurile secundare de actori de aceeasi tipologie.

Daca ar fi sa ii pun o eticheta acestui film cu un nume prea lung, ar fi cea de thriller comic. Am apreciat si ca scenariul o ia de cateva ori in directii neasteptate, dar si faptul ca acest film nu se intinde mai mult decat e cazul. De asemenea, merita evidentiat si faptul ca acest film a fost debutul regizoral al lui MAcon Blair, care a si scris scenariul, iar lipsa lui de experienta nu a fost deloc sesizabila. Recomand acest film oricui isi doreste o comedie putin altfel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!