miercuri, 8 iunie 2022

The Invasion (2007)

Gen: Thriller, SF

Distributie: Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jackson Bond, Jeffrey Wright

Regizor: Oliver Hirschbiegel [a mai regizat: 13 Minutes(2015), Diana(2013), Five Minutes of Heaven(2009), Just an Ordinary Jew(2005), Downfall(2004)]

Buget: 80.000.000 $
Incasari: 40.170.558 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 45/100

Un psihiatru din Washington D.C. descoperă originea unei epidemii extraterestre, dar si că fiul ei ar putea fi singurul mod în care aceasta poate fi oprită.

Nu stiu daca sa incadrez acest film la surprize placute sau la dezamagiri pentru ca are putin din ambele. Pe de-o parte este o poveste decenta si coerenta lucru mai rar in filmele cu invazii extraterestre. Ba mai mult, arata bine si din punct de vedere tehnic si au fost multe scene care m-au tinut cu sufletul la gura. Are o durata destul de scurta si un ritm destul de alert, ceea ce il face foarte dinamic. Trece si el prin destule clisee, dar acestea sunt pastrate la un nivel tolerabil si are o izobata care scoate in evidenta lucrurile bune. Scenariul este in principal bine scris, dar in cele din urma nu revolutioneaza mai cu nimic lumea acestui gen de filme.

Pe de alta parte, pot spune ca aveam asteptari ceva mai mari de la un film ai carui protagonisti sunt Nicole Kidman si Daniel Craig. Nu este una din situatiile in care scenariul nu ajuta actorii, ba chiar cred ca acestia au irosit destul din potentialul povestii. Prestatiile lor nu au fost neaparat lipsite de implicare, dar parca nu au avut incredere in reusita filmului si am avut senzatia uneori de complezenta si graba in interpretare. Poate mi-am setat eu nivelula steotarilor prea sus, dar este normal cand ai de a face cu nume atat de impoartante ale industriei cinematografice.

Intirga am mai vazut, doar ca nu pusa in scena cu nume atat de mari. Cred ca ar fi putut fi interesant daca abordarea ar fi fost una mai indie, dar producatorii au optat pentru calea batatorita a Hollywoodului si nu e nimic rau in asta. macar acum stim din start la ce gen de thriller sa ne asteptam. Este un film pe care il puteti urmari increzatori ca va va distra. Personajele bune reusesc sa se faca suficient de placute incat sa se apropie de spectatori si sa creeze empatie, air cele negative sunt excat cat trebuie de enervante. In prima parte suspansul este la cote maxime, dar din pacate a doua parte a filmului, inclusiv finalul, sunt cumva previzbile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!