vineri, 10 iunie 2022

Oxygen (2021)

Titlu original: Oxygène

Gen: SF, Drama, Fantastic

Distributie: Mélanie Laurent, Mathieu Amalric, Malik Zidi, Laura Boujenah, Eric Herson-Macarel

Regizor: Alexandre Aja [a mai regizat: Crawl(2019), The 9th Life of Louis Drax(2016), Horns(2013), Piranha 3D(2010), Mirrors(2008)]

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 67/100

O femeie se trezește într-o cameră criogenică fără să-și amintească cum a ajuns acolo. Pe măsură ce rămâne fără oxigen, trebuie să-și refacă memoria pentru a găsi o cale de ieșire din coșmarul pe care il traieste.

Asa arata un SF cu buget redus, dar bine utilizat. Oxygen este departe de a fi o capodopera sau un clasic, dar ne arata ca atunci cand iti utilizezi resursele, atatea cate sunt, asa cum trebuie, poti avea rezultate decente si cand obiectivele sunt exagerat de indraznete si ambitioase. Este un SF care nu debordeaza de tehnologie si efecte vizuale, dar atatea cate sunt arata decent. Este mai degraba un film psihologic si ce pierde la dinamism si actiune, compenseaza partial cu o stare de claustrofobie care depaseste uneori ecranul si cu un scenariu suficient de bun care creeaza tensiune si suspans si nu face ca experienta acestui film sa dea sennzatia unei abstinente chinuitoare. 

Distributia este si ea redusa, consecinta a aceluiasi buget redus si practic 99% de timp o vedem doar pe Mélanie Laurent, pe care personal o consider regina depresiei si a iubirilor neintelese. Chiar si asa nu ii pot nega abilitatile si talentul, dar nici macar ea nu a putut sa salveze total acest film si sa compenseze de una singura toate celelalte lipsuri ale filmului. Interpretarea ei a fost credibila si foarte reusita in general, dar din pacate filmul este prea mic pentru ca aceasta sa fie apreciata la adevarata valoare.

Muzica si felul in care se dezvolta povestea ar fi putut mai reusite. Mi-ar fi placut sa am parte de un background mai complet al singurului personaj al filmului. Este un film pe care il vei vedea o singura data, dar pe care nu il vei considera o dezamagire. Chiar si in conditii austere regizorul si scenaristii au reusit sa creeze o poveste decenta cu un final foarte bun, care te mentine curios pana in ultima clipa. Daca sunteti in cautarea unei megaproductii, atunci Oxygen nu este filmul pe care il cautati, dar in rest il pot recomanda cu incredere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!