vineri, 3 iunie 2022

Altered Carbon: Resleeved (2020)

Gen: Animatie, Actiune, Crima

Distributie: Ray Chase, Doug Stone, Kaiji Tang, Chris Conner, Britanny Cox

Regizor: Takeru Nakajima [aflat a prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 6.75

Pe planeta Latimer, Takeshi Kovacs, trebuie să protejeze o tatuatoare adolescenta pe nume Holly în timp ce investighează moartea unui șef yakuza alături de Gina, un agent CTAC ciudat de familiar.

Acest film este o animatie inspirata de un serial pe care nu l-am vazut inca, dar asta nu este un impediment foarte mare in a intelege intriga, dar acest film mi-a starnit curiozitatea si despre serial. Chiar daca este un film foarte scurt, drumul de la inceput pana la final nu este neted si previzibil ca o tura de velodrom. Fiind totusi o animatie s-a putut folosi la maxim acest timp redus si a fost ticsit cu scene si detalii care adauga savoare povestii. Nefiind totusi o poveste de sine statatoare, ci una care urmeaza unei serii, este clar ca de una singura nu are aceeasi greutate si sunt convins ca serialul ma vacuceri de fapt cu adevarat. Individual acest mic film este un proiect dragut, destul de agreabil si reusit, care are bunul simt sa nu solicite prea mult timp spectatorilor, cu rasturnari de situatie  decente si cu ceva suspans pe ici pe colo.

Distributie nu este una care sa ne dea pe spate, dar merita mentionat ca pastreaza pentru unele personaje actorii din serial si avand practic aceleasi voci ca acolo, acest detaliu da un plus de credibilitate filmului. De aceasta data as recomanda dublajul in limba engleza, pentru ca serialul original este in limba engleza, deci si personajele au acest background, dar daca tot farmecul unui anime pentru voi este limbajul, varianta japoneza de sunet o sa va gadile in mod garantat urechea cu accentele si consoanele ascutite.

Animatia este de aceasta data ma interesanta decat povestea. Aceasta din urma a fost cumva sacrificata si nu cred ca ofera prea multe fanilor serialului. Este o poveste destul de directa si in acre copiii nu prea au ce sa gaseasca. Nu este o animatie vulgara sau cu glume cu subainteles, dar abordarea este una orientata catre adulti si probabil copiii cel mai probabil se vor plictisi si cu cat au varsta mai frageda cu atat acest lucru se va intampla mai repede. Nu pot recomanda acest film in mod special, pentru ca nu are nimic atat de deosebit, dar nu exclud posibilitatea ca dupa ce vad si serialul sa rvein asupra acestei pozitii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!