marți, 31 mai 2022

Undocumented (2010)

Gen: Horror

Distributie: Scott Mechlowicz, Alona Tal, Yancey Arias, Kevin Weisman, Greg Serano

Regizor: Chris Peckover [a mai regizat: Better Watch Out(2016)]

Buget: 1.400.000 $

Nota Gealapa: 6.05

O echipă care face un documentar însoțește un grup de imigranți ilegali care trec granița in SUA, dar sunt capturați de o bandă de mationalisti radicali sadici din New Mexico.

Anii 2000 au reusit sa creeze o repulsie generala fata de filmele horror filmate la persoana intai. Au existat nenumarate tentative de a replica succesul Paranormal Activity vasta majoritate esuand lamentabil. Situatia s-a mai ameliorat in ultimii ani, dar in continuare privesc cu suspiciune astfel de productii. Din fericire, Undocumented chiar daca nu se apropie de succesul francizei amintite, pare sa fie macar un primogenit al acesteia, pentru ca pastreaza un nivel decent, arata binisor, are o poveste destul de solida si este si coerent. Este totusi mai gedraba un thriller, decat un horror, dar reseste sa creeze suficienta tensiune incat sa ma convonga pana la final. Fara sa fie spectaculos sau revolutionar, este un film de categorie B cinstit.

Bineinteles, distirbutia este absolut anonima, iar modul in care este filmat impiedica din start orice tentativa a vruenui actor de a se remarca, dar le ascunde si din greseli si minusuri. In afara de Scott Mechlowicz nu am recunoscut pe nimeni, iar pe el l-am recunoscut doar pentru ca obisnuiesc eu sa mai vad si filme proaste din cand in cand, dar cred ca pentru majoritatea oamenilor este total anonim si el. Per total,a s spune ca prestatiile protagonistilor sunt decente, fara stralucire si abuzand de toate cliseele specifice genului.

Ca orice film horror, este greu sa fie pe gustul tuturor, iar cu tema pe acre o abordeaza cred ca acest film s-a asigurat din start ca va fi detestat si contestat in SUA. Nu putine filme au curajul de a scoate la suprafata intr-un mod atat de dur extremismul si xenofobismul societatii americane si macar pentru atata lucru trebuie apreciat. Daca mai punem la socoteala si cele cateva scene care reusesc sa te faca sa stai pe marginea scaunului tensionat si povestea coerent, rezultatul este unul cu plus, peste medie, asa ca as indrazni sa recomand acest film pentru o seara oarecare in care aveti chef de acest gen de poveste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!