luni, 30 mai 2022

Rudy (1993)

Gen: Drama, Biografic, Sport

Distributie: Sean Astin, Jon Favreau, Ned Beatty, Greta Lind, Scott Benjaminson

Regizor: David Anspaugh [a mai regizat: Little Red Wagon (2012), The Game of Their Lives(2005), Two Against Time(2002), WiseGirls(2002), Swing Vote(1999)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 22.881.563 $

Premii:
- Christopher Award, Christopher Awards, 1992
-
Studio Crystal Heart Award, Heartland International Film Festival, 1994

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 71/100

Lui Rudy i s-a spus întotdeauna că era prea mic pentru a juca fotbal la nivel de facultate, dar este hotărât să isi depășească conditia și să-și împlinească visul de a juca pentru Notre Dame.

Rudy este un film foarte bun, care a fost foarte aproape de a deveni un clasic daca nu i-ar fi lipsit cateva lucruri marunte. Sufera putin la ritm si cinematografie, dar este bine scris si are la baza o poveste reala menita sa fie pe placul tuturor, pentru ca oricine apreciaza o poveste in care underdogul reuseste in cele din urma impotriva tuturor vicisitudinilor. Nu trebuie sa aveti o atitudine profilactica fata de acest film, doar pentru ca este din '93. Nu este genul de film pe acre sa il incurce tehnologia de atunci. Este o poveste frumoasa, bine pusa in scena care iti da un sentiment bun la final.

Distributia este inca un capitol unde sunt anumite lipsuri acre il impiedca sa devina un clasic. Chiar daca interpretarile sunt in general bune spre foarte bune, ridica povestea si fac personajele agreabile, lipsesc totusi cateva nume mai mari si figuri mai agreabile. In rolurile secundare treaba nu este chiar dramatica, pentru ca avem de a face cu actori cu multa experienta si cu cariere cladite in general pe roluri de suport solide. Protagonistul este totusi Sean Astin, care oricat se straduieste, pur si simplu nu are carisma necesara si chiar si in acest film am intampinat ceva dificultati in a empatiza cu personajul sau, pentru simplul fapt ca are o aura foarte antipatica.

Rudy are un mesaj pozitiv si corect, menit sa te motiveze si sa iti arate ca prin multa munca poti realiza orice.Acest fapt nu este neaparat o realitate, dar in directia asta ar trebui incurajat publicul. Sunt si alte emsaje secundare la fel de corecte, in special despre atentia pe care trebuie sa o ai atunci cand alegi oamenii din jurul tau. Este important si ca nu devine in nici un moment plictisitor, ceea ce este de asemenea foarte important pentru un film. Cred ca filmul trebuie aratat macar tinerilor care se afla intr-o perioada de descoperire si indoiala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!