vineri, 20 mai 2022

Separate Lies (2005)

Gen: Drama

Distributie: Tom Wilkinson, Emily Watson, Hermione Norris, John Warnaby, Rupert Everett

Regizor: Julian Fellowes [a mai regizat: From Time to Time(2009)]

Incasari: 3.452.023 $

Premii:
- Best Directorial Debut, National Board of Review, SUA 2005

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 71/100

Căsnicia unui cuplu este complicată de aparitia unei a treia persoane.

Acest film este cazul clasic dee film britanic foarte solid, care se pierde in multime pentru ca nu este produs de o companie mare si nu beneficiaza de o promovare asa cum ar merita. Are o poveste coerenta si un scenariu bine scris, care dezvolta povestea cu un minim de frcaturi logice si reusind sa creeze suspans din plin. Sufera putin cand vine vorba de ritm, dar asta este cam singura problema semnificativa a filmului. Nu am avut senzatia ca cineva din echipa de productie a fost trantor ci pare ca toti si-au facut treaba exact asa cum trebuie.

Alaturi de poveste in sine, distributia este cel ami mare avntaj al filmului, pentru ca are in componenta actori pe care este o placere sa ii vezi la treaba si a caror experienta a fost folosita din plin  si se observa in modul in care acestia colaboreaza. Unul din protagonisti este Tom Wilkinson, care nu stiu daca este lord in viata reala, dar eu il consider un lord al acestei meserii, care are emreu prestatii solide, iar aici ne ofera una chiar peste media lui obisnuita. Partenera lui din acest proiect este Emily Watson, de asemenea un nume important al cinematografiei britanice, cu o interpretare foarte reusita care te poarta printr-un carusel de sentimente cand vine vorba de personajul ei, exact asa cum si-a dorit.

Nu as fi ghicit niciodata ca in spatele acestui film se afla un regizor debutant. Muzica a fost aleasa inspirat, cinematografia creeaza cadrul perfect pentru poveste si o face sa para autentica, iar felul in care s-a filmat este foarte pertinent. Imi place ca a profitat din plin de experienta actorilor sai, folosind din plin subtilitatile de care acestia sunt capabili, renuntand de exemplu la un exces de prim-planuri, preferand sa puna in evidenta limbajul intregului corp. Fara sa fie un film complicat sunt multe subtilitati si detalii care iti pot scapa cu usurinta daca nu esti atent si de aceea s-ar putea sa nu fie pe placul tuturor. Intregul proiect pare pur si simplu unul foarte bine gandit, pe care il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!