sâmbătă, 7 mai 2022

A Cinderella Story: Once Upon a Song (2011)

Gen: Comedie, Familie

Distributie: Lucy Hale, Freddie Stroma, Missi Pyle, Megan Park, Matt Lintz

Regizor: Damon Santostefano [a mai regizat: Pure Country Pure Heart(2017), Best Player(2011), Another Cinderella Story(2008), Revenge(2007), Bring It On: Again(2004)]

Nota Gealapa: 6.65

O varianta modernă si muzicală a poveștii Cenușăreasa, in centrul careia se afla o fată de liceu care se îndrăgostește de un băiat de la școala ei de arte.

Acets titlu face parte dintr-un fel de minifranciza de televiziune, in sensul in acre este o serie de filme care incearca sa aduca un aer modern celebrei povesti. Pana acum am avzut doua dintre acestea si nu neaparat in ordine. Acest film este ca un cotoc schiop, batran si murdar, dar care iti este totusi drag intr-o oarecare masura fara sa intelegi exact de ce. Daca in comparam cu filmele de la studiourile consacrate, abia ca il putem numi film, dar asa siropos, previzibil si cu cel ami prost playback din istorie pe care ni-l prezinta, va spun ca pentru televiziune si pentru un public foarte tanar este un film destul de agreabil. De la dragostea scolareasca si pana la rivala malefica, toate stereotipurile sunt prezente aici, dar pana la 12 ani nu ai timp sa te obisnuiesti cu ele, de aceea cred ca asta este varsta maxima pana la care poti indragi acest film cu adevarat.

Distributia este una tipica pentru un film de televiziune, cu actori cvasifamiliari al caror talent este discutabil si care supradramatizeaza aproape fiecare scena. Asta se intampla in special pentru ca asa li se cere de ibicei in astfel de filme. Foarte rare sunt productiile de televiziune in care un actori are libertatea sa isi arate abilitatile si sa incerce sa straluceasca sperand la un viitor mai bun si nici aici nu se intampla. Nici nu ar fi fost posibil avand in vedere felul in care este scris scenariul, menit parca sa omoare orice stralucire de speranta din ochii cui il citeste. Nici nu are rost sa le mentionez numele protagonistilor pentru ca sansele de a-i revedea in afara acestei serii sunt infime.

Pana acum nu am vazut un remake al acestei povesti care sa scape de clisee, iar acesta este unul dintre cele care imi place cel mai utin. Cu toate astea, trebuie sa recunosc ca apreciez ca stie cui se adreseaza si se floseste un efort minim necesar pentru publicul respectiv, fara a da doi bani pentru vasta majoritate din afara acelei bule. Este fara indoiala un film prost, dar este exact atat d eprost cat si-a dorit sa fie si cred ca arata exact cum s-au asteptat producatorii si copiii care il vor vedea. Eu nu l-as mai vedea vreodata si nici nu l-as recomanda nimanui care a apucat sa guste prima gura de bere din viata lui, dar nici nu pot sa il urasc fara motiv doar pentru ca nu imi este adresat mie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!