sâmbătă, 14 mai 2022

The Dead Don't Die (2019)

Gen: Horror, Comedie, Fantastic

Distributie: Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits, Chloë Sevigny, Steve Buscemi

Regizor: Jim Jarmusch [a mai regizat: Gimme Danger(2016), Paterson(2016), Only Lovers Left Alive(2013), The Limits of Control(2009), Broken Flowers(2005)]

Incasari: 15.325.468 $

Premii:
- Best Makeup FX, Fangoria Chainsaw Awards, 2020

Nota Gealapa: 5.35
Metascore: 53/100

Orașul pașnic Centerville devine scena unei lupte cu o hoardă de zombi, dupa ce morții încep să se ridice din mormintele lor.

De la Zombieland incoace multi au incercat sa alature zombie si comedia, dar foarte putine au repurtat cat decat succese, majoritatea fiind mai degraba ocarnice. The Dead Don't Die este cumva la mijloc intre aceste doua extreme, pentru ca are un umor foarte bun in unele scene, dar si alte momente care sunt parca pur si simplu luate din alte filme. Per total, nu l-am gasit deloc plictisitor, m-a distrat, m-a amuzat si chiar m-a facut sa imi pese de cums e termina. Din punct de vedere tehnic arata foarte bine, chiar daca zombie, personajul colectiv principal in astfel de filme, nu m-au impreisonat in mod deosebit.

Ca sa semene parca si mai mult cu Zombieland, responsabilii cu castingul l-au cooptat chiar si pe Bull Murray, unul din protagonistii acelui film, dar anii si lipsa elementului surpriza au minimizat impactul acestuia. In plus pe langa el nu se mai afla nume ca Emma Stone sau Woody Harrelson, iar Adam Driver si Tom Waits nu sunt de acelasi calibru. Surpriza placut din distributie a fost Steve Buscemi, care nu imi amintesc sa fi avut vreo aparitie banala in toata cariera sa. Per total, fara sa impresioneze neaparat, actorii si-au facut treaba foarte bine. Toata experienta si abilitatile lor au rodus prestatii decente, acre ajuta filmul.

Recunosc ca filmele lui Jim Jarmusch erau mai interesante in perioada cand acesta era alcoolic, decat in varianta lui abstinenta, dar talentul este talent si mana experimentata sa simte. Daca pauzele nu ar fi fost atat de mari intre momentele care m-au facut sa rad zgomotos, probabil ar fi obtinut o nota mai mare din partea mea, dar m-am distrat si chiar daca nu este vreun clasic cred ca este ok de vazut si poate condimenta cum trebuie o seara de film cu modul ironic de abordare al genului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!