marți, 3 mai 2022

Polar (2019)

Gen: Actiune, Crima

Distributie: Mads Mikkelsen, Vanessa Hudgens, Katheryn Winnick, Fei Ren, Ruby O. Fee

Regizor: Jonas Åkerlund [a mai regizat: Lords of Chaos(2018), Double Dutchess: Seeing Double(2017), Roxette Diaries(2016), Small Apartments(2012), Place(2009)]

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 19/100

Un asasin care vrea sa se pensioneze devine dintr-o dată chiar el tinta unei lovituri, contractata de nimeni altul decât de propriul său angajator, care nu intentioneaza sa plateasca "pensiile" angajaților care se retrag.

Cui nu ii place un film bun cu spioni, lunetisti si scene decente de actiune? Cel putin publicul masculin este dispus sa tolereze cu mai mare usurinta in aceste cazuri intrigi nerealiste sau fracturi logice. Asta se aplica si la Polar, a carui intriga este legata literalmente de fondul de pensie al unor asasini platiti, ceea ce este destul ridicol, numai ca povestea este pusa in scena intr-un mod foarte agreabil, care a reusit sa creeze tensiune din plin si a reusit sa imi mentiuna interesul crescut pana la final. Este oarecum previzibil si happy-endul clasic se poate anticipa destul de devreme, dar nu m-a dernajat mai deloc acest aspect pentru ca au existat si destule lucruri bune.

Mads Mikkelsen este protagonistul acestui film, un actor experimentat, cu o cariera respectabila, care ar fi putut fi mult mai impresionanta, dar cred ca l-a incurcat faptul ca nu este originar sin SUA. Acest gen de personaj este fix in epicentrul zonei sale de confort,a stfel ca nu pot spune ca l-a provocat prea mult, dar a asigurat o interpretare reusita din partea lui chiar si avand la dispozitie acest scenariu decent, dar fara stralucire. Vanessa hudgens este si ea o surpriza placuta, cu o prestatie bunicica, cum ofera ea mai de obicei.. Acestea sunt singurele nume cu adevarat mari din industrie, dar nici nu era nevoie de mai mult, pentru ca cei doi impreuna cu colegii mai putini cunoscuti, dar deloc lipsiti de experienta s-au asigurat ca interpretarea nu va fi una din problemele acestui film.

Va anunt de la inceput ca acest film nu o sa va ofere surprize prea mari. Este filmul tipic de actiune in care baiatul rau acre este de fapt baiatul bun este nedreptatit si in procesul lui de a-si face dreptate omoara spre o suta de oameni, dar ne arata pe parcurs si latura lui sensibila. Asta nu ne impiedica sa vedem si sa ne bucuram de multe astfel de filme si nu ar trebui sa fie o problema nici in acest caz. Conteaza ca ritmul este unul potrivit, scenele de actiune sunt palpitante si personajele foarte agreabile, asa ca nu am nici o retinere sa recomand Polar, mai ales ca inca nu este un obicei ca filmele de la Netflix sa fie neaparat si bune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!