sâmbătă, 11 iunie 2022

Wreckers (2011)

Gen: Drama

Distributie: Claire Foy, Benedict Cumberbatch, Shaun Evans, Peter McDonald, Sinead Matthews

Regizor: Dictynna Hood [a mai regizat: Us Among the Stones(2019), A Healing Touch(1998)]

Incasari: 10.962 $

Premii:
- Silver St. George - Best Film of the Perspectives Competition, Moscow International Film Festival, 2012

Nota Gealapa: 6.05

Dawn și Dave își iau o casă veche lângă satul copilăriei lui Dave pentru a-și întemeia o familie acolo. Fratele lui Dave apare după ani petrecuti în armată si secrete vechi sunt dezvăluite încet-încet.

Acest film iroseste cantitati incomensurabile de potential, dar o sa va spun putin mai tarziu despre asta. Scenariul filmului propune un subiect atat de nisat, incat acesta va fi vazut doar accidental sau de fanii inraiti ai protagonistilor. Sansele sa iti recomande cineva acest film, sau ca o televiziune sa il promoveze sunt la fel de mari cu sansele de a vedea o jubarta in Marea Neagra. Este un film care pare conceput de la inceput pentru festivaluri, dar chiar si in acest context avid  de povesti mici exagerat de dramatice si triste, succesul lui Wreckers a fost unul extrem de limitat.

Potentialul urias irosit de film este cel al protagonistilor. Sa ai in distributie unele dintre cele mai mari nume ale cinematografiei britanice si sa ii irosesti intr-o asa poveste neimportanta si mica mi se pare un sacrilegiu. Nici macar Benedict Cumberbatch sau Claire Foy, desi s-a vazut implicare lor totala, nu au putut ridica foarte mult nivelul unui scenariu absolut mediocru. Nu inteleg nici de ce au acceptat ei sa apara in asa ceva. poate au fost santajasti, poate au pierdut un pariu sau poate au avut probleme cu taxele si asa au fost exonerati sa le mai plateasca, pentru ca nu ii vad acceptand de bunavoie.

Toti pretentiosii, neintelesii, adolescentii emo si oamenii acre in genreal adora sa aiba mereu dreptate si sa iti arate de ce esti tu prost si ei destepti, ne vor spune despre acest film este ca un Sherlock Holmes emotional, ca nu isi dezvaluie secretele din prima si trebuie sa fii atent sa iti dai seama de unde provine drama. Va vor spune  despre maretia si dibacia cu care sunt facute aluziile si cu acre este creat un decor sumbru, despre adevarurile incomode spuse de film si despre mesajul transmis de film cum ca fericirea vine in multe forme. Adevarul este ca nu exista nimic complicat la acest film. Toate dramele si povestile secundare sunt perfect vibile fara sa necesite prea mare atentie. Singurul mod in acre le puteti rata este daca adormiti, ceea ce la acest film nu este imposibil.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!