marți, 7 iunie 2022

The Possession of Michael King (2014)

Gen: Horror

Distributie: Shane Johnson, Ella Anderson, Cara Pifko, Julie McNiven, Tomas Arana

Regizor: David Jung [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 1.300.000 $
Incasari: 2.405.143 $

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 34/100

După ce sfatul neinspirat al unui clarvazator duce la moartea soției sale, un bărbat vrea sa infirme existența paranormalului, lăsându-se astfel stăpânit de demoni.

Filme cu oameni posedati sunt sute si foarte putine sunt bune. Majoritatea sunt atat de lipsite de originalitate, incat par povesti atat de invechite ca sunt rancede. Abordarea din acest film este una dintre cele folosite mai putin, astfel ca nu mi-a dat sentimentul de scenariu uzat in exces si chiar daca a fost filmat cu doua camere si jumatate ofera cateva scene foarte reusite. Nu este genul de film care sa puna spectatorul pe ganduri sau care sa te sperie cu usurinta, ba chiar majoritatea tentativelor de a speria pot fi anticipate, dar in a doua jumatate a filmului este o continua stare de tensiune destul de agreabila.

Bineinteles ca din distributie lipsesc cu desavarsire numele importante si chiar cele cat de cat cunoscute. Niste figuri familiare ar fi ajutat filmul putin, dar am depistat potential si la actorii care au dus in spate acest film si acre au avut prestatii suficient de solide incat sa nu incurce povestea. Nu pot sa spun ca s-a remarcat cineva, nici macar protagonistul Shane Johnson, dar interpretarile lor au fost decente. Din pacate le voi uita si interpretarile si numele odata cu publicarea acestei recenzii, iar daca voi mai avea ocazia sa ii vad la lucru voi avea din nous entimentul ca se intampla pentru prima oara.

Intriga decenta este poate principalul avantaj al filmului si reuseste sa creeze suficienta curiozitate si anticipatie incat sa mentina interesul spectatorului pana la final. Este o poveste simpla, care se dezvolta cumva organic si la care se adauga pe parcurs detalii acre chiar au sens, lucru destul de rar in astfel de filme. Din pcate, acets film are doua probleme foarte mari care il impiedica sa fie cu adevarat reusit. IN primul rand, se presupune ca este un film de tipul "found footage", numai ca pe parcurs nu mai este filmat in acest fel, cin intr-un mod mai traditional, deci isi pierde acest alibi si pare cumva ca regizorul a fost nehotarat. A doua mare problema este crearea iluziei ca ar putea fi ceva mai mult decat un film cu sperieturi la prima mana, dar se dovedeste intr-un final ca este doar atat. Personal, l-am gasit agreabil, dar nu suficient de mult incat sa il recomand sau sa il revad.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!