sâmbătă, 4 iunie 2022

Outback (2012)

Titlu original: The Outback

Gen: Animatie, Familie

Distributie: Charlie Bewley, Lielle Tova Blinkoff, Robert Cait, Cathy Cavadini, Alan Cumming

Regizor: Kyung Ho Lee [a mai regizat: Michael Jackson's Halloween(2017), Bling(2016), Garfield Gets Real(2007), The Reef(2006)]

Buget: 5.300.000 $
Incasari: 8.106.158 $

Nota Gealapa: 4.95

Un koala drăguț (Rob Schneider) trebuie să salveze un animal din coltii unui crocodil temut (Alan Cumming).

Acest film m-a enervat si m-a frustrat maxim. Cuvantuyl care il descrie cel ami bine este "lenea". Au luat orice poveste din orice film animat de oricand si au schimbat doar animalele si decorul, in rest nu exista nici macar o urma de originalitate. Parca nici glumele nu sunt din filmul asta cateodata si par de asemenea imprumutate. Nu este nici pe departe o aventura epica si de pomina asa cum ar vrea sa para. Tipologiile personajelor sunt aceleasi din orice desen animat decent de la cele bune pana la eroii negativi si urmeaza aceeasi cale batatrita de alte zeci de productii mai timpurii. Dupa vreo zece minute poti sa ghicesti cu o precizie destul de ridicata exact ce urmeaza sa se intample pana la final si exact care o sa fie deznodamantul.

Distributia nu este nici ea cine stie ce, dar nici nu era cazul sa se iroseasca talentul prea multor actori cunoscuti pe o astfel de mizerie. Cei care au asigurat dublajul si-au facut treaba acceptabil, dar nimeni nici macar nu a reusit sa se apropie de un accent australian credibil. Totusi vocile au contat prea putin de data asta, pentru ca am fost prea prins cu toatecelelalte  lucruri deranjante pe care le-am vazut. Este pacat, pentru ca animatiile reprezinta uneori sansa unui actor mai putin cunoscut sa se remarce putin si sa beneficieze de oportunitati mai interesante, dar ma indoiesc ca acest film va ajuta pe cineva. 

Calitatea animatiei este una decenta spre buna si este unul din putinele lucruri pozitive pe care pot sa le remarc la Outback. Avem totusi un film a carui actiune se desfasoara in Australia, iar senzatia este ca nimeni din echipa, nici macar un om, nu a fost vreodata in Australia. Nici peisajul si nici fauna nu au vreo legatura cu realitatea. In plus, sa faci un film de genul asta si distributia sa fie formata exclusiv din actori din State si noua Zeelanda, fara sa incluzi macar un australian mi se pare cam obraznic. Acest film il recomand doar copiilor care nu au vazut mai mult de trei animatii in viata lor.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!