duminică, 19 iunie 2022

Red Notice (2021)

Gen: Comedie, Actiune, Thriller

Distributie: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Ritu Arya, Chris Diamantopoulos

Regizor: Rawson Marshall Thurber [a mai regizat: Skyscraper(2018), Central Intelligence(2016), We're the Millers(2013), The Mysteries of Pittsburgh(2008), Dodgeball: A True Underdog Story(2004)]

Buget: 160.000.000 $
Incasari: 178.143 $

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 37/100

Un agent Interpol îl urmărește gaseste pe cel mai căutat hoț de artă din lume, cu ajutorul unui hoț rival, dar nimic nu este ceea ce cum pare.

Cateodata imt nevoie unui film usor, acre nici sa nu ma emotioneze pana la alcrimi, nici sa nu ma puna pe gandit si nici sa ma faca sa vanez intelesuri si mesaje subtile, dar care sa ma distreze, iar pentru astfel de ocazii Red Notice este o alegere perfecta. Acest film poate fi folosit ca pavaza in pararea filmelor de rang secund, pentru ca este cu adevarat reusit si un exemplu pentru acest gen. Scenariul este decent si iese pe plus la capitolul glume reusite, exista si cateva efecte pe ici pe colo, dar si cateva efecte vizuale. Este un film dinamic, cu un ritm antrenant care creeaza destula tensiune si chiar daca este previzibil pe alocuri, reuseste sa se pastreze interesant pana la final. Din pacate, cu bugetul pe care l-a avut, nu cred ca acest film trebuia sa fie unul de categorie B, dar doar asta a iesit.

Si distributia este una demna de o megaproductie, nu de un film de mana a doua, dar abilitatile acestora sunt cele care salveaza in mare masura filmul pentru ca fara prezenta lor nu cred ca s-ar fi atins nici macar acest nivel. Avem insa trei protagonisti foarte talentati si cu o carisma impresionanta, care au colaborat bine si au dat sarea si piperul intregului film. In filmele care au ca subiect jafurile gandite inteligent stacheta este ridicata destul de mult, iar un scenariu trebuie sa fie cu adevarat deosebit pentru a se remarca, iar acesta nu a fost suficient de bun pentru a-i ajuta pe actori sa se remarce, dar acestia au reusit sa scoata suficient de mult din el pentru a nu trece acest proiecte la capitolul celor esuate.

Recunosc ca nu este atat de bun pe cat anticipam, dar uneori glumele bune si acteva scene de actiune nu sunt suficiente. Ar fi fost nevoie si de putina substanta, iar aceasta lipseste aproape cu desavarsire. Per total, Red Notice este o experienta agreabila, chiar cu ceva potential de a fi revazut, mai ales ca am senzatia ca este foarte putin memorabil si cel putin pentru o vreme veti avea senzatia unui film nou si la a doua sau a treia vizionare. E drept ca a costat mai mult decat unele megaproductii cu supereroi, dar nu avem de ce sa purtam resentimente pentru asta, ca nu a cheltuit banii nostri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!