luni, 13 iunie 2022

The Scorpion King 2: Rise of a Warrior (2008)

Gen: Actiune

Distributie: Michael Copon, Karen David, Simon Quarterman, Tom Wu, Andreas Wisniewski

Regizor: Russell Mulcahy [a mai regizat: In Like Flynn(2018), Malone(2009), Prayers for Bobby(2009), Crash and Burn(2008), Resident Evil: Extinction(2007)]

Nota Gealapa: 5.15

După ce a fost martor la uciderea tatălui său de catre nemilosul general Sargon, Mathayus patrnde în lumea interlopă pentru a recupera Sabia fermecată a lui Damocles de la zeitatea întunecată, Astarte. 

Aceatsa asa-zis franciza nu a avut un inceput epic, dar a fost unul decent, numai ca spre deosebire de alte francize care au reusit sa pastreze un nivel decent mcar pentru doua-trei filme, vedem aici o scadere uriasa de nivel inca de la primul sequel. Scenariul si povestea sunt prea banale si pline de stereotipuri si chiar daca unele scene te incanta din punct de vedere vizual, altele sunt aproape jenante. Calitatea oscilanta a imaginii face filmul sa para ca sufera de leucopatie.

Cea mai mare scadere de calitate o observam in distributie. De aici a disparut subit protagonistul primulu film, Dwayne Johnson care nu este un actor dramatic desavarsit, dar are o carisma uriasa. Acesta impreuna cu alti colegi experimentati au fost inlocuiti cu altii cvasi-familiari, cu abilitati mult mai limitate si care confruntati si cu un scenariu mai prost au fost pusi in imposibilitatea de a reusi. Ca sa exxemplific cat d etrista este situatia la capitolul interpretare, pot sa va spun ca Randy Couture a avut o prestatie la fel de buna ca a celorlalti, numai ca el nu este actor, ci un wrestler cu aparitii sporadice in roluri marunte.

Nu este o misiune usoara sa faci un film cu atatea efecte vizuale sa fie plictisitor, dar acesta exact asa este in mare parte. Este mult prea previzibil si presarat cu glume care au intarziatun deceniu. Am avut senzatia unui sabotaj intentionat, ca intr-un joc de whist jucat la zero. Nu este cel mai prost film pe care l-am vazut, dar m-a facut sa imi fie teama de ce urmeaza sa se intample in celelalte sequeluri si nu sunt chiar nerabdator sa le dau play.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!