joi, 9 iunie 2022

A Mighty Wind (2003)

Gen: Comedie

Distributie: Christopher Guest, Eugene Levy, Michael McKean, Harry Shearer, Jim Moret

Regizor: Christopher Guest [a mai regizat: Mascots(2016), For Your Consideration(2006), Best in Show(2000), Almost Heroes(1998), Waiting for Guffman(1996)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 18.750.246 $

Filmul a obtinut 14 premii, printre care:
- Best Breakaway Performance (Eugene Levy), AARP Movie for Grownups Awards, 2004
- Critics Choice Awards - Best Song
, Broadcast Film Critics Association Awards, 2004
- Film - Pretty Funny Writing, Canadian Comedy Awards, 2004
- Film - Pretty Funny Performance - Male (Eugene Levy), Canadian Comedy Awards, 2004
- Excellence in Contemporary Film, Costume Designers Guild Awards, 2004

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 81/100

Un "mockumentar" care surprinde reunirea trio-ului popular din anii 1960, Folksmen, în timp ce pregătesc un spectacol comemorativ pentru un promotor de concerte recent decedat.

Este genul de comedie pe care o iubesc criticii, dar al carui umor absurd, mai mult sau mai putin subtil nu este chiar pe placul tuturor. Genul acesta de glume fie te distreaza maxim, fie te scoate din sarite. Pentru p astfel de abordare, care personal mai degraba imi displace, trebuie sa recunosc ca este un film foarte reusit. Majoritatea glumelor au fost reusite si m-au facut sa rad de cateva ori. Este un film simplu, care la cata tehnologie are putea fi la fel de bine sa fie facut si in anii '70 si care se bazeaza exclusiv pe scenariu si pe calitatea interpretarilor.

Distributia ajuta acest film foarte mult. Chiar daca nu are in componenta nume mari care au consacrat acest gen de umor, cum ar fi Will Ferrel de exemplu, are totusi multi actori experimentati, care au in spte cariere solide in roluri secundare sau in filme de televiziune si care cumva s-au potrivit foarte bine aici. Vorbesc despre genul acela de actori ale caror figuri le recunosti cu usurinta, dar nu poti sa spui niciodata cu certitudine cum ii cheama. Eugene Levy, Bob Balaban, Jane Lynch sau Jennifer Coolidge sunt exemple perfecte de actori din aceasta categorie l acare nu te gandesti niciodata, dar pe care te bucuri sa ii vezi.

Cei care indragesc acest gen de filme sunt convins ca il vor aprecia si pe acesta si chiar il vor revedea probabil de cateva ori. Pentru noi ceilalti o singura vizionare este suficienta, dar aceasta nu va fi un supliciu si cred cu tarie ca acest scenariu asigura macar o gluma pentru toata lumea. Nu regret ca l-am vazut, dar nu este un film pe care sa il aleg de acum incolo in mod constient atunci cand nu stiu la ce sa ma uit. Mi e imi place ca un film, fie el si o comedie, sa imi ofere totusi ceva mai mult; fie sa ma puna pe ganduri, fie sa imi creasca pulsul pe alocuri, ori aici nu se intampla asa ceva si din acest motiv nici nu il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!