duminică, 12 iunie 2022

Jexi (2019)

Gen: Comedie

Distributie: Adam Devine, Alexandra Shipp, Rose Byrne, Ron Funches, Charlyne Yi

Regizor: Jon Lucas [a mai regizat: A Bad Moms Christmas(2017), Bad Moms(2016), 21 & Over(2013)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 9.341.824 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 39/100

Singurul „prieten” al lui Phil este telefonul mobil Siri, dar noul său telefon include ajutorul AI Jexi, care îi îmbunătățește si controlează viața socială.

Jexi este doar un film mic marca Netflix, care ne-a obisnuit intr-o vreme sa scoata filme de duzina pe banda rulanta, doar pentru a avea un portofoliu si fara sa conteze prea mult daca acestea se bucura de succes sau nu. Acest film este departe de un viitor in care va deveni un vestigiu sau un film de referinta. Are o intriga pe acre am ami vazut-o, dar adaptata cumva la cotidian, un secnariu decent cu bune si cu rele, caeteva efecte vizuale si procedee tehnologice, unele reusite, altele mai putin si un borcan de glume, de asemenea unele reusite, altele expirate. Per total insa, este un film care m-a distrat pe alocuri si mi-a mentinut interesul ridicat, in ciuda problemelor pe acre le are si acre nu sunt putine. 

Distributia este cea mai mare dintre aceste probleme. Pe de-o parte il avem ca protagonist pe Adam Devine, un actor pe acre il consider de nisa, pentru ca are un stil propriu, care nu poate fi pe gustul oricui si care face foarte greu ca acesta sa fie credibil in anumite tipuri de roluri, inclusiv in cel de aici. Pe de alta parte, vocea tehnologiei este Rose Byrne, care nu se potriveste deloc cu decorul si pe care in majoritatea timpului nu am crezut-o, ba chiar m-a scos din poveste de cateva ori si pe alocuri a fost chiar iritanta. In celelalte roluri lucrurile sunt mai asezate si avem parte de actori care s-au achitat foarte bine de sarcini, ba care au fost chiar mai amuzanti decat personajul principal.

Nici acum nu sunt sigur daca filmul mi-a placut sau nu. Este o comedie cu buget redus si cu un scenariu slab, de acre actorii au tras cat au putut, dar acre pentru ce este are o regie reusita si arata binisor din punct de vedere tehnic. Este un film fara vreun mesaj profund, care nu solicita o implicare prea mare din partea spectatorului, dar nici nu ii ofera mare lucru, in afara de cateva rasete pe ici pe colol La fel cum nu sunt sigur daca mi-a placut, nu stiu nici daca l-as recomanda cuiva, asa ca trebuie sa fie o alegere personala sau o intamplare, cum a fost in cazul meu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!