marți, 30 noiembrie 2021

The Terminators (2009)

Gen: Actiune, Horror

Distributie: Jeremy London, A Martinez, Paul Logan, Lauren Walsh, Sara Tomko

Regizor: Xavier S. Puslowski [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 250.000 $

Nota Gealapa: 3.25

O mică bandă de luptători de rezistență se luptă cu cyborgii care au preluat controlul asupra planetei.

Terminators este ceea ce se cheama un mockbuster, adica cea mai joasa speta de film care exista. Aceste filme sunt facute doar pentru un profit rapid, primesc un titlu asemanator cu al unei francize uriase si se lanseaza cu putin timp inaintea acesteia in speranta ca pacaleste cati mai multi naivi sa confunde cele doua filme. Exista desigur si mockbustere surprinzator de bune cum exista si un public care indrageste acest gen de filme. Din pacate acesta este departe de a fi un proiect reusit. Recunosc totusi ca macar din punct de vedere tehnic pare ca a depasit cumva bugetul avut la dispozitie, dar povestea este slaba, previzibila si este incredibil act de putina interesanta este pentru un film cu terminatori.

Pentru distributie, producatorii au fost pe tarmul unde esueaza actorii cu cariere indoielnice si au cules de acolo naufragiati precum A Martinez, Jeremy london sau Paul Logan, care ne arata cu brio cum de au ajuns in acest punct al carierei lor. Desigur, acest scenariu era sortit de la inceput sa ii ingroape si ami tare si nu sa ii salveze, dar nici unul dintre protagonisti nu a aratat macar ca incearca sa se ridice peste nicelul general al filmului si in afara de cativa actori tineri cu speranta in ochi, in interpretarile tuturor celorlalti am vazut doar resemnare.

Nu stiu cum au reusit sa scape cei de la Asylum de un proces de milioane pentru drepturi de autor doar punand un titlu la plural, dar trebuie apreciati macar pentru indrazneala. Poate urmatorul pe lista o sa fie "James Bonds", cine stie. Despre film nu sunt prea multe de spus. Atentia la detalii lipseste cu desavarsire, intr-atat de mult incat mii de androizi care traiesc printre oameni au exact aceeasi costumatie. Acestea fiind zise, trebuie sa spun insa ca daca faceti parte dintr-un grup de prieteni unde alcoolul si caterinca merg mana in mana, atunci acest film poate fi o sursa excelenta de distractie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!