joi, 2 decembrie 2021

Once Upon a Time... In Hollywood (2019)

Gen: Comedie, Drama

Distributie: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley

Regizor: Quentin Tarantino [a mai regizat: Teh Hateful Eight(2015), Django Unchained(2012), Kill Bill: The Whole Bloody Affair(2011), Inglorious Basterds(2009), Death Proof(2007)]

Buget: 90.000.000 $
Incasari: 374.575.754 $

Filmul a obtinut 141 de premii, printre care:
-Oscar - Best Performance by an Actor in a Supporting Role (Brad Pitt), Academy Awards, SUA 2020
- Oscar - Best Achievement in Production Design, Academy Awards, SUA 2020
- Best Supporting Actor (Brad Pitt), BAFTA Awards, 2020
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role (Brad Pitt), Screen Actors Guild Awards, 2020
- Best Supporting Actor (Brad Pitt), AACTA International Awards, 2020

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 83/100

Un actor de televiziune trecut de apogeu și dublura lui cascador se străduiesc să obțină faima și succesul în ultimii ani ai epocii de aur de la Hollywood, în 1969.

Quentin Tarantino fie a vrut sa se dea mare si sa inchida gura cuiva, fie a dorit ca acest film sa fie cantecul sau de labada, pentru ca prea a epatat in acest film. Acesta este ticsit de metafore si figuri de stil. Sunt atat de multe, incat este imposibil sa le prinzi pe toate doar la o prima vizionare. Problema este ca la o durata de aproape trei ore nu stiu acta lume este dispusa sa revada filmul de mai multe ori. Facand abstractie de maniera lui Tarantino, care isi expune toate abilitatile sale, ca Ronaldo intr-un meci demonstrativ, povestea in sine nu este nici ea rea deloc, mai ales ca este inspirata din realitate. Ritmul este putin mai lent la inceput, dar pe masura ce povestea avanseaza acesta devine din ce  in ce mai alert, facand astfel imposibil ca plictiseala sa apara.

Atractia principala a filmului si puntul sau forte dupa parerea mea este prestatia actorilor. Tarantino a aruncat in lupta nume dintre cele mai grele, iar acestia nu au exitat, urmand exemplul regizorului, sa ofere prestatii deosebite, care sunt un adevarat deliciu. De departe insa, Brad Pitt ia fata tuturor, cu o interpretare atat de buna cum stiam ca este capabil, dar pe acre nu o mai vazusem la el de ceva vreme. Cand avem de a face cu asemenea actori uriasi, este clar ca chimia dintre ei nu poate fi o problema, prestatiile acestora fiind perfect complementare, valorificand pe de-a-ntregul potentialul scenariului.

Filmul este foarte bun, dar nidecum atat de magistral cum sugereaza criticii, care au intrat intr-o adevarata frenezie odata cu aparitia acestuia. Recunosc ca ma asteptam sa fiu dezamagit intr-o oarecare masura, tinand cont de lungimea filmului si cum se mai intampla cu peliculele laudate in exces, dar povestea m-a prins, iar decorurile si prstatia protagonistilor m-au cucerit definitv. Si totusi daca ar fi sa aleg un erou al acestui film, Brad Pitt trebuie sa imparta locul unu in inima mea cu cainele din film, o potaie care are propriul moment de glorie si care parca a simtit chiar si ea ca trebuie sa joace bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!