luni, 27 decembrie 2021

Motherless Brooklyn (2019)

Gen: Crima, Drama, Mister

Distributie: Edward Norton, Gugu Mbatha-Raw, Alec Baldwin, Willem Dafoe, Bruce Willis

Regizor: Edward Norton [a mai regizat: Keeping the Faith(2000)]

Buget: 26.000.000 $
Incasari: 18.477.736 $

Premii:
- Auteur Award, Satellite Awards, 2019
- Best Art Direction & Production Design, Satellite Awards, 2019

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 60/100

În New Yorkul anilor '50, un detectiv particular singuratic, care sufera de sindromul Tourette, se aventurează să rezolve uciderea mentorului și singurul său prieten.

Sunt putin surprins de cata bucurie mi-a adus acest film, mai ales ca nu este unul cu adevarat senzational. Este un film solid si foarte coerent, care are un aer old school care mi-a provocat o anumita nostalgie si pe acre l-am gasit foarte agreabil. Arata impecabil, reusind sa reproduca foarte credibil o epoca si este scris foarte inteligent, astfel ca umorul se imbina perfect cu suspansul si nici nu l-am simtit ca pe un film acre dureaza bine peste doua ore. Ii lipsesc anumite detalii care sa il duca la nivelul urmator si sa il faca un clasic, dar poate aceste amanunte sunt foarte personale si in timp voi fi contrazis de televiziunile care il vor pune in continuu in grila de programe.

Distributia este una de gala as putea spune si are ea insasi un aer old school cu nume ca Bruce Willis, folosit aici intr-un mod mai credibil si mai corect si putin mai mult decat o umplutura pentru afis, Alec Baldwin sau  Willem Dafoe, dar si actori de o generatie mai tanara, scoliti insa in scoala veche si care s-au incadrat perfect intr-un asemenea decor si ma refer aici la Edward Norton sau Bobby Cannavale. De mentionat este si ca acest film este copilul lui Edward Norton, care l-a scris, l-a regizat si care s-a distribuit pe sine insusi in rolul principal, rol pe acre la dus la capat destul de bine.

M-as referi la acest film ca la un film noir modern, in care muzica sobra si atenta la detalii se completeaza foarte bine cu decorurile si elementele vizuale. Povestea in sine nu este una revolutionara, dar tot ce o inconjoara este la cel mai inalt nivel si aceste detalii o fac sa para mai buna. Fara cateva clisee si coincidente tipice in astfel de filme, Motherless Brooklyn ar fi putut fi chiar mai bun. Dar chiar si asa si chiar daca nu este usor de urmarit uneori, este un film pe care il recomand cu incredere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!