vineri, 17 decembrie 2021

The Pyramid (2014)

Gen: Horror

Distributie: Ashley Hinshaw, James Buckley, Denis O'Hare, Christa Nicola, Amir K

Regizor: Grégory Levasseur [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 6.500.000 $
Incasari: 16.861.137 $

Nota Gealapa: 5.10
Metascore: 24/100

O echipă arheologică încearcă să dezvăluie secretele unei piramide pierdute, dar ajung sa fie vânați de o creatură misterioasă.

The Pyramid este un horror clasic, iar prin asta nu vreau sa spun ca va rezista testului timpului devenind o referinta a genului care trebuie neaparat bifata. Ma refer mai degraba ca pare un film care a intarziat cateva decenii, cu o abordare dintr-o epoca trecuta in care piramidele, vampirii, varcolacii si alte creaturi din folclorul diverselor popoare erau foarte la moda; chiar cu destul timp inainte ca potecile nebatute si cabanele izolate sa fie asa in voga. Nu ar fi nimic rau in asta, doar ca acest film de fapt nu are foarte multe de oferit. in afara de cativa monstri interesanti, mai exact doi, urmarindu-l nu descoperim decat un scenariu mediocru plin de dialoguri si actiuni acre nu au nici un sens si acre chiar daca mi-a provocat cate un fior pe ici pe colo, mai degraba a reusit sa imi sporeasca reticenta fata de pisici.

Distributia este bineinteles formata din actori cvasi-necunoscuti, care au fost trecut din start la pierderi colaterale, pentru ca trebuie sa fii cu adevarat talentat sa scoti ceva de la un asemenea scenariu si nici unul dintre ei nu este,a stfel interpretarile au fost in nota de mediocritate a filmului. Mult prea plate uneori si exagerat de dramatic in alte scene, dar parca tot timpul cumva in contratimp. Cu toate astea, avand in vedere circumstantele, nu pot sa ii judec prea tare, dar nici nu pot spune ca sunt interesat sa mai vad vreun rol din partea vreunuia dintre ei.

Exista si lucruri care mi-au placut la acest film. Mi-au placut decorul, atmosfera in cea mai mare parte, creaturile si tentativa de a atinge istoria, dar in contrabalanta m-am saturat de personajele exagerate din vremurile astea, in care toti barbatii sunt fie lasi si prosti fie niste brute, iar toate femeile sunt puternice si curajoase. Astfel de lucrurri trebuie balansate si daca s-ar fi intamplat asta filmul ar fi fost mult mai dinamic, asa in schimb personajele sunt doar iritante si sunt principalul motiv pentru care acest film nu mi-a placut mai mult.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!