marți, 21 decembrie 2021

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

Gen: Sport, Comedie

Distributie: Will Ferrell, John C. Reilly, Sacha Baron Cohen, Gary Cole, Michael Clarke Duncan

Regizor: Adam McKay [a mai regizat: Don't Look Up(2021), Vice(2018), The Big Short(2015), Anchorman 2: The Legend Continues(2013), The Other Guys(2010)]

Buget: 72.500.000 $
Incasari: 163.362.095 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Sports Movie, ESPY Awards, 2007
- Best Kiss, MTV Movie + TV Awards, 2007
- Choice Movie Actor: Comedy (Will Ferrell), Teen Choice Awards, 2007
- Choice Summer Movie: Comedy, Teen Choice Awards, 2006
- Worst Movie Title, The Stinkers Bad Movie Awards, 2006

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 66/100

Cel mai bun pilot NASCAR, Ricky Bobby, rămâne în top datorită unui pact cu cel mai bun prieten și coechipier al său, Cal Naughton Jr., dar atunci când un pilot francez de Formula 1 incepe sa se afirme, talentul și devotamentul lui Ricky Bobby sunt puse în fața unui test.

 Este un film cu Will Frrell, deci este clar cam ce gen de umor contine. Ba mai mult, este si Sacha Baron Cohen prezent in caz ca nu era clar pentru toata lumea. Fa o intriga despre curse de masini si ti-ai aigurat interesul unei parti importante de public masculin, care pentru niste curse bune e dispusa sa tolereze multe lucruri de o calitate indoielnica. Nu sunt un fan al acestui gen de umor pe care il consider mai degraba enervant decat distractiv, dar recunosc ca de aceasta data nu a fost chiar asa de rau.Exista si destule glume reusite, suficient de multe incat sa le poti tolera pe celalalte si drumul pana la happy end este departe de a fi plictisitor.

Pe langa cei doi actori amintiti mai devreme, regasim in distributie si numeroase alte nume impoartante ale industirei, care dau o oarecare greutate filmului. I-as aminti cu aceasta ocazie pe John C. Reilly, Jane Lynche sau Amy Adams. Intr-un asemena film nu putem vorbi de interpretari acre sa captiveze, sa emotioneze sau sa impresioneze, dar aceasta ignoranta continua jucata nu este nici ea usoara si efortul protagonistilor merita apreciat, in special al celora pentru acre aceasta abordare a insemnat o iesire totala din zona de confort. Grupul a parut a fi foarte unit si am avut senzatia ca actorii s-au simtit bine lucrand impreuna.

Pana la urma vorbim de un film acre nu se ia in serios, care arunca incontinuu cu glume spre spectatori, cu un umor nisat cumva, iar daca este de vazut sau nu este o chestie mai degraba de gust. In functie de preferinte ma astept sa aud de la oameni fie cat de genial este, fie ca este o mizerie, iar adevarul este ca intotdeauna undeva la mijloc. Incarcand sa fiu cat mai obiectiv cu putinta, as spune ca este un film rezonabil de bun, dar caruia ii lipseste un lucru acre sa il faca memorabil, astfel ca sansele de a se pierde in uitare sunt destul de insemnate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!