marți, 14 decembrie 2021

Timber Falls (2007)

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Josh Randall, Brianna Brown, Nick Searcy, Beth Broderick, Sascha Rosemann

Regizor: Tony Giglio [a mai regizat: Doom: Annihilation(2019), S.W.A.T.: Under Siege(2017), Extraction(2013), Chaos(2005), In Enemy Hands(2004)]

Buget: 2.600.000 $
Incasari: 680.299 $

Nota Gealapa: 6.15

Un weekend cu cortul la munte devine o excursie în iad pentru un cuplu de tineri, care devin pioni într-un complot grotesc născocit de localnici brutali.

Este un film lipsit total de originalitate, care abordeaza calea usoara si abuzata de a trimite un cuplu in salbaticie pe cea mai necirculata poteca, frecventata doar de monstri fie ei reali sau inchipuiti. Un nou film horror a carui intriga este doar un pretext la indemana pentru a ne prezenta niste scene ingrozitoare. Din fericire, macar acestea sunt reusite si reusesc sa fie captivante. Avand in vedere acest aspect cred ca se poate spune ca sunt cam indulgent cu acest film. Poate se intampla asta pentru ca fost filmat partial in Romania, dar de fapt nu m-a influentat acest detaliu. Nota aceasta este acordata pentru ca odata ce trecem cu vederea incputul banal si finalul previzibil, ramane o parte de mijloc destul de suculenta care reuseste sa creeze tensiune, teama si dezgust, atingandu-si astfel scopul.

Cum se intampla deseori in asemenea filme, distributia nu contine nume cu adevarat importante ale industriei si este greu pentru niste actori de categoria B sa se evidentieze sau sa produca o interpretare macar notabila atunci cand un scenariu ii pune in aceleasi situatii in care au mai fost si alti cateva sute de actori inaintea lor, precum si dialoguri dintre cele mai banale si superficiale. Nici macar nu fac un efort de a remarca pe cineva din multime, pentru ca absolut toti au avut prestatii cumva in nota filmului fara sa iasa in evidenta nici macar in sens negativ.

Nu este nimic rau la un film horror de categoria B. aceste film tin cumva genul viu si ne fac sa apreciem mai mult filmele cu adevarat bune. Este putin deranjant totusi cand un asemenea film incearca sa pozeze intr-un adevarat blockbuster, iar Timber Falls incearca sa faca asta din plin.Acest film este totusi doar unul din putin, care poate oferi niste senzatii pentru o scurta durata de timp, dar care in cele din urma are inevitabila soarta de a fi uitat cu desavarsire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!