marți, 14 decembrie 2021

Creed II (2018)

Gen: Sport, Drama

Distributie: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Dolph Lundgren

Regizor: Steven Caple Jr. [a mai regizat: The Land(2016)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 214.215.889 $

Premii:
-Cinema Vanguard Award (Michael B. Jordan) - Santa Barbara International Film Festival, 2019

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 66/100

Sub indrumarea lui Rocky Balboa, proaspăt încoronatul campion la categoria grea Adonis Creed se confruntă cu Viktor Drago, fiul lui Ivan Drago.  

Unele personaje ar trebui lasate sa moara in glorie si in liniste. Am impresia insa ca pe Rocky o sa il tina in viata mult dupa moartea lui. Bineinteles ca o sa ma uit cu interes la orice film asociat cu acest personaj si bineinteles ca fac parte dintre nostalgicii care vor indragi orice film asociat cu acesta, dar as recomanda cui vrea sa mai faca filme cu si despre box sa faca efortul de a isi crea de la zero propiul personaj si sa nu mai aleaga calea usoara de a profita de popularitatea imensa dobandita de Rocky in anii '80-'90. Acest film ar fi fost destul de solid si de unul singur, dar are multe greseli de logica si de abordare, iar fara aceasta asociere cu personajul amintit mai devreme nu ar fi fost nici pe departe atat de popular. Scenele de box sunt impresionante, dar restul timpului oscileaza scenele reusite cu dialoguri de umplutura si actiuni ale personajelor acre nu au nici o logica. 

Nu ma numar printre fanii lui Michael B. Jordan, pentru ma mi se pare prea perfect si nimeni nu poate fi atat de "curat", iar acest rol nu m-a facut sa il apreciez putin mai mult. Este protagonistul acestui film, dar scenariul l-a pus in situatia de a fi un erou foarte antipatic. Prestatia lui este decenta, dar nu avea cum sa fie deosebita, pentru ca un film cu box nu este neaparat locul unde sa iti etalezi calitatile. Bineinteles ca cea mai asteptata aparitie a fost cea a lui Sylvester Stallone, care chiar daca are un rol din ce in ce mai mic pe masura ce acest brand imbatraneste, pare ca devine mai bun odata cu trecerea timpului. El nu a fost niciodata un actor senzational care sa emotioneze in roluri dramatice, dar a capatat odata cu trecerea timpului o liniste si o siguranta foarte agreabile.

Daca ar fi sa compar chiar acest film cu un meci de box, as spune ca nu a reusit sa obtina knockoutul, dar castiga cumva meciul la puncte, folosind o formula deja binecunoscuta, care este inca destul de eficienta si functioneaza, dar fara prezenta lui Stallone ar fi fost doar un film banal. Franciza Creed a evoluat mult la capitolul storytelling, dar adevarul este ca nu au un protagonist foarte charismatic. Adonis nu se compara nici pe departe cu Rocky, iar in acest film adversarul sau care ar fi trebuit sa fie personajul negativ este mult mai usor de indragit decat el. Urmeaza sa vedem ce ne ai rezerva CReed III.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!