luni, 20 decembrie 2021

A Dog Named Duke (2012)

Titlu original: Duke

Gen: Drama, Familie, Comedie

Distributie: Steven Weber, Sarah Smyth, Allison Hossack, April Telek, Kendall Cross

Regizor: Mark Jean [a mai regizat: Eight Gifts of Hanukkah(20212), The Baker's Son(2021), Love, Lights, Hanukkah!(2020), The Last Bridesmaid(2019), Flip That Romance(2019)]

Nota Gealapa: 7.15

Un veteran fără adăpost își lasă câinele muribund, pe pragul unei clinici veterinare. Personalul specializat îl îngrijește pe Duke și apoi lansează o campanie pentru a-l localiza pe veteran și a-l reuni cu cel mai bun prieten al său.

Acesta este un film de televiziune simplu si cinstit, care reuseste sa transmita emotie si pe alocuri chiar sa fie amuzant cu mijloace putine, cu un scenariul decent si aproape exclusiv datorita muncii reusite a tuturor celor implicati. Fara locatii de filmare spectaculoase si fara tehnologie care a iti fure ochii, A Dig Named Duke este un film foarte agreabil reusind cred eu tot ce si-a propus in materie de empatie si emotie. Nu este nici prea lung, astfel ca nu exista risculs a devina plictistiror, iar ritmul este si el cel potrivit pentru aceasta poveste care are in cele din urma un final fericit, dar nu unul chiar tipic.

Distirbutia este departe de a fi impresionanta. Am recunoscut doar doua sau trei fete, nimeni cu adevarat important, ceea ce ma face sa apreciez si mai mult calitatea in general foarte buna a interpretarilor. Am vazut foarte putine din pacatele tipice intalnite in astfel de filme de televiziune. Nu s-a supradramatizat aproape deloc si in general au fost foarte putine exagerari. Nu vorbim de prestatii care te bantuie o viata, dar sunt interpretari care sunt mult peste mediocritatea si stereotipurile prezente de obicei in astfel de filme, ceea ce le face surprinzatoare si fac intregul film sa para mai bun.

Iata ca din cand in cand chiar si un film Hallmark poate scoate capul din multime si se poate remarca, fie si numai pentru o perioada mica de timp. Imi place ca acopera corespunzator o gama destul de variata de probleme. Este intr-adevar un film despre relatie dintre un barbat si cainele sau, dar este despre mult mai mult decat atat. Este de asemenea si un film despreproblemele veteranilor de razboi, despre loialitate, despre infruntarea temerilor, dar si despre iertare si toate astea fara sa fie prea siropos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!