marți, 16 noiembrie 2021

Kate (2021)

Gen: Actiune, Crima, Aventura

Distributie: Mary Elizabeth Winstead, Woody Harrelson, Miku Patricia Martineau, Tadanobu Asano, Jun Kunimura

Regizor: Cedric Nicolas-Troyan [a mai regizat: The Huntsman: Winter's War(2016)]

Buget: 25.000.000 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 47/100

O asasină are 24 de ore pentru a se răzbuna pe cel care a otravit-o, înainte de a muri.

Cand ma gandesc sa descriu acest film, primul lucru care imi vine in minte este asemanarea uimitoare a intrigii cu un alt film detsul de celebru. Kate este practic varianta feminina a lui Crank. Din start pleaca cu dezavantajul lipsei de originalitate, nu are un ritm la fel de alert ca predecesorul sau si nu mi se pare la fel de amuzant si de palpitant. Fiind un film aparut dupa 15 ani, este clar ca incearca sa compenseze prin calitatea tehnica a scenelor si a efectelor vizuale si reuseste in mare masura, ceea ce il face sa fie totusi un film suficient de agreabil. In afara de faptul ca este putin prea politically correct, nu sunt greseli majore in film si a fost o placere sa il urmaresc.

O alta problema pe acre o are acest film in comparatia cu Crank este lipsa de credibilitate a personajului principal. Daca cu Jason Statham ne-am obisnuit sa fie in pielea celor mai ciudate personaje si cand vine vorba de lucruri incredibile facute in scene de actiune ne gandim doar ca "a venit nebunul de Statham" si toleram cam orice, pe Mary Elizabeth Winstead nu suntem obisnuiti sa o vedem in astfel de ipostaze si dureaza putin pana ne obisnuim cu ea in aceasta postura de masinarie de ucis. Prezenta intr-un rol mic a lui Woody Harrelson, ajunsi si el iata la varsta in acre este folosit aproape exclusiv pentru a face un afis may sexy, este un detaiu inspirat care da putin greutate filmului. Per total, prestatiile nu au fost rele, ci au fost interpretari decente, tipice pentru acest gen de filme.

Cand vine vorba despre scenele de actiune numeroase din film, acestea sunt destul de realiste, dar nu pot sa spun ca m-au socat sau m-au surprins cu ceva. Daca acestea ar fi fost ceva mai deosebite si filmul mi-ar fi parut mult mai bun. Pentru o generatie intreaga care acum 15 ani nu exista sau nu articula cuvinte, referinta cu Crank nu exista, asa ca este posibil ca acest film sa para mult mai original si sa impresioneze ami tare decat este cazul, dar indiferent de varsta sau istoricul de filme vazute, Kate merita o sansa si face fata oricarei comparatii cu brio, reusind sa aiba si propria identitate si sa fie interesant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!