luni, 22 noiembrie 2021

The Den (2013)

Gen: Thriller, Horror

Distributie: Melanie Papalia, David Schlachtenhaufen, Adam Shapiro, Anna Margaret Hollyman, Matt Riedy

Regizor: Zachary Donohue [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 500.000 $
Incasari: 410.129 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 48/100

În timp ce studiază online obiceiurile comportamentale ale utilizatorilor de chat din siguranța aparentă a propriei ei case, viața unei tinere începe să scape de sub control după ce a asista in direct la o crimă înspăimântătoare.

Nu credeam sa mai apuc vreun film filmat la persoana intai, despre care sa pot spune ca mi-a placut, dar iata ca The Den m-a surprins placut. Ce-i drept, nu este filmat chiar la persoana intai, ci povestea ne este prezentata mai degraba din perspectiva camerelor we si de supraveghere omniprezente in cadrele in care se desfasoara actiunea. Chiar si asa, este o alegere fie austera, fie lenesa, acre ascunde eventuale greseli, dar pe de alta parte povestea trebuie sa fie ea insasi buna, astfel incat sa fie agreabila fara arma secreta a tehnologiei si a efectelor vizuale. Este o poveste care demareaza mai greu, dar devine din ce in ce mai interesanta, iar pe final chiar atinge un nivel neasteptat de suspans si tensiune. Are si un final bunicel si este si un film destul de grafic, astfel incat in cele din urma pe mine a reusit sa ma cucereasca.

Distributia este chiar una slabuta. Am recunoscut cate un chip pe ici pe colo, dar nimeni cu adevarat relevant, in care sa iti pui sperantele ca va duce filmul la alt nivel sau ca ii va motiva pe colegii de platou sa se intreaca pe ei pentru a fi pe picior de egalitate. Chiar daca interpretarile nu au fost neaparat rele, pot spune ca acestea au reprezentat una din problemele majore ale filmului, absolut toate prestatiile fiind extrem de stereotipe nu numai in replici, dar si in reactii si detalii de limbaj corporal care tin de abilitatile personale ale actorilor si nu sunt neaparat mentionate intr-un scenariu.

In conditiile data, intr-un stil foarte asmenator cu genul "found footage", pot spune ca filmul a fost executat foarte bine si regizorul ar trebui felicitat, mai ales ca vorbim despre un film de debut al acestuia. Ce mi-a placut cel mai mult, a fost imprevizibilitatea aproapte totala. Au fost foarte putine lucruri pe care le-am putut anticipa si aceasta senzatie este una din ce in ce mai rara. Cred ca The Den fara sa fie neaparat o capodopera, este o piatra semipretioasa ascunsa, care merita o sansa si care va asigura cativa fiori corespunzatori oricui indrageste un thriller bun.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!