joi, 11 noiembrie 2021

Telstar: The Joe Meek Story (2008)

Gen: Biografic, Drama, Musical

Distributie: Con O'Neill, Kevin Spacey, Pam Ferris, JJ Feild, James Corden

Regizor: Nick Moran [a mai regizat: Creation Stories(2021), The Kid(2010)]

Buget: 1.700.000 $
Incasari: 109.339 $

Nota Gealapa: 6.75

O dramă plină de muzică despre Joe Meek, compozitorul și producătorul afon si homosexual din spatele hiturilor anilor '60 „Have I the Right”, „Just Like Eddie”, „Johnny, Remember Me” și „Telstar”.

In ultima vreme am tot vazut filme cu si despre muzica si personalitati din industrie, asa ca am termen de comparatie proaspat in memorie si Telstar nu este printre cele care sa se remarce si care m-au impresionat. Fiind vorba despre un film care ne ofera o bucatica de istorie despre un personaj mai putin cunoscut, cel putin in zilele noastre, ramane ttusi un film interesant si atunci cand afli povestea din spatele unor melodii pe care le indragesti nici nu are cum sa fie altfel. Filmul in sine nu este cine stie ce. Pare u fim destul de auster, mai degraba unul de televiziune, dar are un ritm alert si cel putin pentru mine care nu stiam nimic despre subiect, a fost destul de palpitant.

Distributia este si ea cel putin interesanta. Protagonistul a fost Con O'Neill, care fara sa fie un nume neaparat de prim-plan a parut ca a facut o treaba buna, mai ales ca a avut un rol destul de solicitant. Surprizele din distributie au fost insa in rolurile secundare unde am putut vedea oameni ca Kevin Spacey, James Corden sau Tom Burke, a caror prezenta au dat oarecare greutate si credibilitate intregului film. Per total insa, nu pot sa spun ca am vazut interpretari iesite din comun, dar au fost prestatii solide, in nota generala a filmului.

Cred ca principala problema a filmului a fst ca a esuat sa il prezinte pe Joe Meek, cel care ne este portretizat aici, in profunzime cu adevarat, chiar daca eforturi in acest sens s-au facut. Oricat de multe lucruri si trairi interne ale acestuia ne-au fost prezentate, au fost foarte putine momentele in care am empatizat cu el, indiferent de ce i s-a intamplat si in cea mai mare parte a timpului m-am gandit doar ce jigodie de om a fost. Apreciez totusi recrearea cu succes a perioadei respective si recomand filmul oricui este pasionat si dornic sa mai afle o bucatica din istoria industriei muzicale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!