joi, 18 noiembrie 2021

The Guilty (2021)

Gen: Crima, Thriller, Drama

Distributie: Jake Gyllenhaal, Riley Keough, Peter Sarsgaard, Christina Vidal, Eli Goree

Regizor: Antoine Fuqua [a mai regizat: Infinite(2021), The Day Sports Stood Still(2021), What's My Name: Muhammad Ali(2019), American Dream / American Knightmare(2018), The Equalizer 2(2018)]

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 63/100

Un ofițer de poliție desemnat la un birou de dispecer a apelurilor de urgenta, pe perioada unei investigatii primește un apel  de la o femeie răpită care ii schimba viata.

Traim intr-o perioada in care care o parte importanta din filmele noi sunt de fapt remakeuri ale unor filme vechi de cateva zeci de ani. Inteleg acest demers si ideea ca tehnologia de azi le-ar putea face mai bune. Chiar daca de cele mai multe ori aceste reproduceri nici nu se apropie de nivelul originalelor, atata timp cat sunt asumate am invatat sa le tolerez. Ma deranjeaza insa cand se incearca mascarea faptului ca un film nu este de fapt original si foloseste o idee mai veche. The Guilty cred eu ca este un asemenea film care poate fi acuzat de plagiere, fals, uz de fals si alte lucruri de genul asta, pentru ca este doar varianta amsculina de la The Call, un film cu adevarat bun. Culmea este ca si tehnic pare mult mai auster decat predecesorul sau, probabil din cauza unui buget redus si se incearca crearea unei tensiuni si a suspansului cu doar o manade scene dinamice. Scenariul din pacate nu este chiar atat de bun incat sa sustina acest demers, astfel ca filmul este doar unul ok, pe care il gasesti agreabil atunci cand il vezi, dar pe care nu vrei vrea sa il mai revezi vreoata, nu vei simti nevoie sa povestesti despre el intr-o discutie, ceea ce il face pana la urma un film de duzina.

Distirbutia este una redusa numeric si sunt foarte putine personajele care au un timp de ecran relevant. Protagonistul este Jake Gyllenhaal, un actor bunicel, dar care facand o comparatie unu la unu a doua personaje aproape identice, are o presttaie net inferioara lui Hale Berry, protagonista filmului original de care aminteam mai devreme. Nu cred ca aceasta este neaparat o actrita mai buna, dar a beneficiat d eun film in general mai bun, un scenariu mai reusit si cred si ca intr-un astfel de personaj este mult mai usor pentru o femeie sa creeze empatie. Nu vreau sa subminez prestatie lui Jake Gyllenhaal, pe care il consider unul dintre cei mai subapreciati actori de la Hollywood si care ofera in general prestatii bune spre foarte bune, cum de altfel este cazul si aici.

Poate filmul este atat de static si redus numeric pentru ca este totusi un film de pandemie, filmat in numai 11 zile, iar daca a fost facut doar pentru ca anumite termene trebuiau respectate, atunci trebuie sa fim intelegatori. Nu este totusi un film rau, dar nici nu l-as recomanda cuiva in mod deosebit, pentru ca nu are nimic propriu si deosebit. Vhiar daca asemanarea cu The Call este evidenta, este de mentionat si ca fimul original este unul danez, dupa care s-au facut deja doua remakeuri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!